Glasba

11. 07. 2017

Kavarna Kino Šiška

poletje v Šiški

SEA + AIR

Spet se bomo imeli priložnost zabavati s hudomušnim indie pop parom SEA + AIR, ki si bo na brezplačnem koncertu na našem letnem vrtu nabiral nove moči za pisanje svojega tretjega albuma. Kot je ob njunem lanskem obisku ugotovil Radio Študent, sta Daniel in Eleni “eden tistih bendov, ki zaradi svoje edinstvene energije, karizme in sproščenega nastopa pridejo najbolj do izraza prav v živo”, zato si velja zabeležiti 11. julij. Poletje v Šiški čaka!

Dvakratna Indekšarja SEA + AIR sta nam s samosvojim glasbenim izrazom in nekonvencionalno paleto glasbil februarja lani prvič predstavila svoj drugi album Evropi. S sredozemsko toplino prežeta plošča se je od izdaje povzpela visoko na marsikateri lestvici in par privedla na številne pomembne televizijske programe po celem svetu, v vmesnem času pa sta se Eleni in Daniel v želji, da sta bližje jugovzhodnim državam, po katerih tako rada koncertirata, preselila v Grčijo in tam začela pisati tretjo ploščo.

Dvojec, ki na melodičnem stičišču indie rocka, popa in art rocka simultano manevrira z več neobičajnimi glasbili, je med drugim nastopal že na turnejah z Whitney Houston, Sufjanom Stevensom, The White Stripes, Joséjem Gonzalezom, Wovenhand, Johnom Grantom in The Flaming Lips, tokrat pa nas bo zabaval v naši kavarni.

Poletje v Šiški je niz brezplačnih večernih koncertov, s katerimi vam v Šiški pomagamo pregnati poletno mrtvilo. Ob lepem vremenu se bomo z osvežilno pijačo v roki ohlajali na letnem vrtu Kavarne Kina Šiška, v primeru, da nam jo zagode dež, pa bomo v glasbi uživali udobno nameščeni na kavče v našem preddverju. Dobrodošli na Poletje v Šiški!

Organizacija: Kavarna Kina Šiška in Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…