Glasba

02. 05. 2014

Safari v Šiški: MYKKI BLANCO (ZDA) + It’s Everyone Else feat. N’Toko + Safari dj set

Indekš lekcija Po lanskoletnem nastopu Le1fa v Šiško prihaja še njegov bolj razvpiti newyorški kolega Michael Quattlebaum alias MYKKI BLANCO s svojim eksperimentalno odbitim in s transvestitsko estetiko ter z riot grrrls tematiko začinjenim hip hopom. V podporo Mykkiju bo nastopila domača naveza dua It’s Everyone Else in N’Toka, ki bo s tem nastopom sklenila skupno

Indekš lekcija

Po lanskoletnem nastopu Le1fa v Šiško prihaja še njegov bolj razvpiti newyorški kolega Michael Quattlebaum alias MYKKI BLANCO s svojim eksperimentalno odbitim in s transvestitsko estetiko ter z riot grrrls tematiko začinjenim hip hopom.

V podporo Mykkiju bo nastopila domača naveza dua It’s Everyone Else in N’Toka, ki bo s tem nastopom sklenila skupno turnejo po Evropi.

Mykki Blanco je umetniško ime ameriškega pesnika in performerja Michaela Davida Quattlebauma Jr. Quattlebaum je interdisciplinarni umetnik, ki za izražanje svojih splošnih idej kot performativni medij uporablja sodobni hip hop. Odraščal je ob selitvah med San Mateom v Kaliforniji in Raleighom v Severni Karolini, vendar je pri šestnajstih letih pobegnil v New York. Tam ni ostal dolgo in se kmalu spet namenil v Kalifornijo, študij pa ga je pritegnil na Art Institute of Chicago. Ko je študij opustil, se je spet preselil v New York in leta 2010 objavil svojo prvo pesniško zbirko From the Silence of Duchamp to the Noise of Boys. Quattlebaum kot svoje vplive navaja umetnike in pisatelje, kot so Marcel Duchamp, Anaïs Nin, Bob Kaufman in Jean Cocteau. Leta 2011 je začel nastopati z dvema novima projektoma – pod imenom No Fear izvaja silovit industrial rock, kot Mykki Blanco pa glamurozen getovski rap v slogu underground feminističnega gibanja riot grrrl. Mykki se je veličastno pojavila leta 2012 z EP-jem Mykki Blanco and the Mutant Angels, ki mu je lani sledil še EP Betty Rubble: The InitiationNew York Times ga je v profilu označil z besedami “od najstniškega ubežnika do hip hop transvestita”.

Predvaja se…