Glasba

07. 07. 2021

Kino Šiška

37. mednarodni festival

Rundek & Ekipa

Druga godba 2021

37. edicija Druge Godbe je za ovinkom! Del festivala se bo zgodil tudi v prostorih Kina Šiška. Vabljeni!

Darko Rundek, glas, kitara; Roko Crnić, bas, glas; Ana Kovačić, saksofon, kitara, ukulele, klaviature; Igor Pavlica, trobenta; Silvio Bočić, kitara, bobni; Miro Manojlović, vibrafon, tolkala

Darko Rundek je nedvomno eden najbolj ustvarjalnih in prepoznavnih umetnikov iz nekdanje Jugoslavije. Že v osemdesetih je bil s skupino Haustor v samem vrhu popularnosti in ikona hrvaške glasbene scene. Po selitvi v Francijo je vedno znova našel izvir navdiha ter sčasoma postal koncertni gost veliko evropskih koncertnih odrov in festivalov. In čeprav smo bili dela njegovih navdihov občasno deležni tudi v Ljubljani (leta 2008 je nastopil v Cankarjevem domu, 2011 in 2017 pa v Kinu Šiška), je z novim albumom Brisani prostor, ki je decembra 2020 izšel pri založbi Menart, udaril kot strela z jasnega. Toliko izjemnih in različnih pesmi na enem albumu že dolgo ni bilo slišati. Zdi se, kot da je v popolnosti ujel duh časa z vsemi turbulencami, ki nas pretresajo v vsakodnevnem življenju. A gotovo je nekaj. Svojega značilnega ustvarjalnega občutka, ki je bil vedno privlačen vsem generacijam, mu tokrat ne bi uspelo podpisati s tako udarnim pečatom brez sodelovanja z Rokom Crnićem, mladim tekstopiscem in glasbenikom, ob katerem Rundkovo srce bije dvakrat močneje. Brisani prostor je zakon. Rundek & Ekipa, zelo se veselimo snidenja z vami.

VSTOPNICE:

– Rundek & Ekipa @ Kino Šiška
– Festivalska vstopnica

Posebno obvestilo: Ob vstopu na prireditveni prostor morate izkazati negativen rezultat PCR ali HAG testa ali potrdilo o prebolelosti ali cepljenosti, po navodilih NIJZ in odloku v Uradnem listu, do preklica oziroma spremembe.

Organizacija: Druga Godba

Predvaja se…