Vizualna umetnost

06. 03. 2019 - 02. 04. 2019

DobraVaga

umetnica na mesec

Romana Pehar: PERIMENOTOPIA

razstava

Študentka slikarstva v svojem najnovejšem projektu raziskuje prostore, ki služijo kot tranzicijske točke, kjer se dinamika odraža v udeležencu oziroma subjektu. Perimenotopie so lokacije, na primer avtobusne postaje, na katerih se zadržujemo v krajših časovnih obdobjih in služijo prehodu od ene točke do druge. Možnost gibanja človeškega telesa je tam omejena – premikanje se dogaja okrog njega. Na teh območjih čakamo, da nas nekdo oziroma nekaj popelje do želenega kraja.

Romana Pehar (1992) je študentka 2. letnika magistrskega programa slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Diplomirala je iz slikarstva na Fakulteti za likovno umetnost v Cetinju v Črni Gori. Študijsko se je izpopolnjevala na univerzi Humboldt State v ZDA in na Akademiji za umetnost, arhitekturo in oblikovanje v Pragi. Imela je dve samostojni razstavi in sodelovala na več skupinskih. Deluje na področju slikarstva, risbe in digitalnih medijev. V svojem ustvarjanju raziskuje paradigme prostora ter (z)možnosti vizualnega redefiniranja okolja.

Za uvod v razstavo se bomo 6. 3. ob 18:00 srečali Z umetnico osebno. Vabljeni, da se pridružite pogovoru v srbohrvaškem in slovenskem jeziku, ki ga bo vodila Lara Mejač.

Vstop prost.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…