Glasba

14. 03. / čet / 20:00

Kino Šiška

RIVERSIDE

Predprodaja 18 €

Na dan 20 €

s popustom 14.4 €

Poljski prog rock veljaki Riverside se vračajo v Ljubljano kot trio, s prvim novim albumom po prezgodnji smrti ustanovnega člana. Z odlično septembrsko izdajo skupina potrjuje, da je kljub spremenjeni notranji dinamiki še vedno izjemna zvočna sila, ki povsem upravičeno spada med žanrske velikane.

Čeprav po nenadni smrti ustanovnega člana in dolgoletnega prijatelja Piotra Grudzińskega preostali člani niso vedeli, kako oziroma če sploh nadaljevati, so se odločili dokazati tako sebi kot poslušalcem, da se skupna pot Riverside še ni končala. Novo poglavje so kot trio začeli snemati decembra 2017, slabo leto pozneje pa so izdali Wasteland, “čudovito mrakoben testament posledicam tragedije, ki ohranja tako rekoč vse, zaradi česar Riverside veljajo za posebne” (Metal Injection).

Sedmi album zasedbe se tragične tematike loti na ozadju post-apokaliptičnih prizorov, navdahnjenih z gradivi, kot je roman Cesta Cormaca McCarthyja, ob tem pa ohranja značilno presunljivo lepoto bendovih kompozicij, podčrtanih z metalsko težo. Plošča na nek način tako deluje ne kot naslednik predhodnika, temveč kot nadaljevanje izjemnega drugega albuma Second Life Syndrome, ki velja za eno najboljših prog rock izdaj vseh časov. Riverside so vsekakor še vedno zasedba, ki je ljubitelji progresivnih zvokov ne smete zamuditi.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…