Glasba

27. 07. 2018

Komuna

motörcity 2018 official warm-up party

RICHIE KOTZEN

Organizator festivala MotörCity, ki letos poteka med 16. in 19. avgustom na tolminskem Sotočju, v letošnjem letu pripravlja tudi MotörCity 2018 Official Warm-Up Party! Nastopil bo Richie Kotzen, eden najbolj zanimivih in vsestranskih kitaristov. Kitarski virtuoz, avtor in vokalist z unikatnim in prepoznavnim slogom je do danes izdal že več kot 20 solo albumov, po katerih se pretakajo rock, blues in jazz, s primesmi soula in popa.

Richie Kotzen je s svojo tehniko igranja kitare opozoril nase že kot najstnik. Po nekaj albumih ga je k sodelovanju povabila glam metal zasedba Poison. Na njihovem sila uspešnem album Native Tongue se še kako sliši Kotzenov vpliv – predvsem njegovi na bluesu sloneči kitarski prijemi. Kotzen pri Poison ni ostal dolgo – nadaljeval je s svojo solistično kariero in se kasneje pridružil zasedbi Mr. Big. Po njihovem razpadu je nadaljeval kot solist. Leta 2013 je skupaj z Mikeom Portnoyem in Billyjem Sheenanom ustanovil superskupino The Winery Dogs, sam pa je vseskozi negoval tudi solo kariero.

Richie Kotzen si je zgradil zavidljivo raznoliko kariero kot kitarist, vokalist in avtor. Turneje so ga vodile po ZDA, Evropi, Južni Ameriki in na Japonsko. Leta 2006 je kot predskupina sodeloval z The Rolling Stones, njegovo ime nosita dva modela kitar Fender, igral, sodeloval in snemal pa je tudi s kopico različnih glasbenikov.

Imetniki festivalske vstopnice za MotörCity 2018 imajo prost vstop tudi v primeru razprodanega dogodka.

Organizacija: Artfest, d.o.o.

Predvaja se…