04. 04. 2014 - 14. 06. 2014

Re:ciklarnica – serija ustvarjalnih delavnic recikliranja v Kinu Šiška

Med aprilom in junijem 2014 smo v Kinu Šiška v okviru mednarodnega projekta mlade urbane kulture What’s the Deal? izpeljali serijo dvodnevnih ustvarjalnih delavnic recikliranja. Na delavnicah je 40 udeležencev, starih med 15 in 40 let, pod vodstvom Petre Gosenca in Jurija Bobiča iz Društva za gojenje ustavarjalnega mišljenja in bivanja – GUMB raziskovalo, kako

Reciklarnica

Med aprilom in junijem 2014 smo v Kinu Šiška v okviru mednarodnega projekta mlade urbane kulture What’s the Deal? izpeljali serijo dvodnevnih ustvarjalnih delavnic recikliranja. Na delavnicah je 40 udeležencev, starih med 15 in 40 let, pod vodstvom Petre Gosenca in Jurija Bobiča iz Društva za gojenje ustavarjalnega mišljenja in bivanja – GUMB raziskovalo, kako lahko najrazličnejše odpadne materiale (po navadi označene kot smeti) ponovno kreativno uporabimo in iz njih naredimo celo vrsto unikatnih in samosvojih kreacij, ki imajo tako uporabno kot tudi estetsko in sporočilno vrednost.

Delavnice so sledile »naredi si sam« principu ustvarjanja. Izobraževalni, ekološki, etični in oblikovalski projekt z zbiranjem in procesom kreativne predelave odpadnih materialov raziskuje alternativne možnosti reševanja problematike odpadkov in onesnaževanja življenjskega okolja ter spodbuja pozitiven odnos do reciklaže ter ekološko odgovorno in angažirano vedenje posameznikov.

Na prvi izmed serije dvodnevnih Re:ciklarnic v aprilu so udeleženci iz odpadne kartonske embalaže in papirja izdelovali domišljene lestence različnih oblik in velikosti, ki s svojo toplo in mehko svetlobo polepšajo prav vsako sobo. Majski sklop delavnic je bil namenjen kreativni predelavi in ponovni uporabi odsluženih kolesarskih zračnic, končni rezultat pa so bile trpežne, vodoodporne in priročne torbe za vsakdanjo uporabo. Na junijski dvodnevni Re:ciklarnici so udeleženci iz odpadnega kartona izdelovali uporabne in dovršene manjše in večje kose pohištva.

Fotografske utrinke iz kreativnih druženj najdete na  reciklarnica.tumblr.com.

logoti-recikl

Predvaja se…