23. 04. 2016 - 23. 04. 2016

RE:CIKLARNICA – delavnica ODPADE!

OBVESTILO:  sobotna delavnica ODPADE! Prav tako je odpovedana delavnica, ki je bila predvidena za 21. maj. Delavnici bomo izpeljali predvidoma jeseni. O novih terminih vas bomo pravočasno obvestili. Hvala za razumevanje. _______________________________________________________________________________________________________________ Tudi v letošnjem zeleno obarvanem letu nadaljujemo s serijo delavnic ustvarjalnega recikliranja za mlade. Re:ciklarnica je izobraževalni, ekološki, etični in oblikovalski projekt, ki

OBVESTILO:  sobotna delavnica ODPADE!
Prav tako je odpovedana delavnica, ki je bila predvidena za 21. maj. Delavnici bomo izpeljali predvidoma jeseni. O novih terminih vas bomo pravočasno obvestili. Hvala za razumevanje.

_______________________________________________________________________________________________________________

Tudi v letošnjem zeleno obarvanem letu nadaljujemo s serijo delavnic ustvarjalnega recikliranja za mlade. Re:ciklarnica je izobraževalni, ekološki, etični in oblikovalski projekt, ki v sodelovanju z Društvom za gojenje ustvarjalnega mišljenja in bivanja – GUMB v Kinu Šiška poteka že 5. leto. Z zbiranjem in raziskovanjem kreativnih načinov predelave odpadnih materialov v raznovrstne unikatne in uporabne izdelke odpira alternativne možnosti reševanja problematike odpadkov in onesnaževanja življenjskega okolja ter spodbuja pozitiven odnos do reciklaže ter ekološko odgovorno in angažirano vedenje posameznikov.

sobota, 23. 4. 2016 od 14:00 do 18:00
RE:CIKLIRANI STENSKI OBEŠALNIKI
Na aprilski Re:ciklarnici se bomo ob pomoči mentorjev Društva GUMB poigrali z bolj nenavadnimi odpadki: nogami od barbik, ostanki barvic in flomastrov, zobnimi krtačkami, ki jih bomo skupaj z odsluženim lesom spreminjali v resnično unikatne stenske obešalnike.

sobota, 21. 5. 2016 od 14:00 do 18:00
PAPIRNATI ZVITEŽI
Na majski Re:ciklarnici bomo raziskovali možnosti kreativne rabe odpadnega papirja. Odslužene revije in časopise bomo pregibali in zvijali v barvite sklede, podstavke in šatulje za vsako priložnost – za sadje in bonbone, za čajnik in kafetiero, za nakit in skrite zaklade.

Delavnici sta brezplačni in sta namenjeni starejšim od 15 let. Število udeležencev je omejeno. Obvezne predhodne prijave na: drustvo.gumb@gmail.com.

Organizacija Kino Šiška (v okviru projekta Ljubljana – Zelena prestolnica Evrope 2016)
/Ilustracija: David Krančan/

Predvaja se…