Glasba

13. 04. 2019 - 21. 04. 2019

Galerija Kamera

RAZSTAVA FESTIVALA TRESK #10

razstava izbranih del natečajev festivala

V sklopu praznovanja 50. obletnice delovanja Radia Študent se deseto leto zapored predstavlja tudi Festival Tresk, ki z vsakoletnimi natečaji izpostavlja tudi domače vizualne oblikovalce glasbene scene. Na razstavi bodo na ogled na voljo izbrana dela finalistov letošnjega natečaja.

Radio Študent vsako leto pred začetkom festivala razpisuje natečaje za najbolj kreativno in inovativno podobo albuma, za najboljšo fotografijo s koncertnih prizorišč in za najboljšo plakatno podobo glasbenega dogodka. Ob jubilejni ediciji festivala so dodali tudi dve novi kategoriji, ki sta namenjeni do sedaj še neraziskanima natečajnima področjema. Prva nova kategorija je namenjena videospotu, druga pa inovativnim pristopom k oblikovanju in oglaševanju dogodka, ki nadgrajujejo plakatno oglaševanje.

Več informacij o preteklih nagrajencih Festivala Tresk je na voljo tukaj.

Tresk je vsakoletni glasbeno-založniški dogodek, ki predstavlja številne domače založnike, distributerje in ustvarjalce. Na tradicionalnem sejmišču, z vizualnimi natečaji, delavnicami in koncerti tematizira slovensko alternativno glasbeno sceno in plete socialno mrežo glasbenikov, vizualnih ustvarjalcev, založnikov, distributerjev, organizatorjev, medijev ter nenazadnje podpornikov in poslušalcev.

Kuratorka: Urška Preis.

Vstop prost.

Organizacija: Radio Študent, Kino Šiška in TAM-TAM inštitut.

Predvaja se…