Predavanje

06. 04. 2021

Kino Šiška

serija predavanj in pogovorov o stripu

RAZLITA TINTA | TIHI STRIP BREGOVE DERE

spletni dogodek

Pogosto govorimo o vzajemnem sodelovanju besed in podob v stripih, a nič novega ni, da obstaja kopica stripov, ki ne uporabljajo besed.

Njihov razpon je karseda velik – od kratkih, humorističnih stripov do presunljivih in kompleksnih stripovskih romanov. Toda v čem se nemi stripi bistveno razlikujejo od ostale produkcije? V kolikšni meri pričakujejo sodelovanje in vključenost bralca pri ustvarjanju zgodbe? Mora njihova forma slediti drugačnim načelom? Kakšne so omejitve nemih stripov? Kako je s časovnostjo in kako z oblikovanjem prepričljivih likov? Ali vizualni jezik deluje po enakih principih kot besedni?

O raznolikih pripovednih možnostih nemih stripov bo predavala Katja Štesl, doktorska študentka literarnih ved in članica uredništva revije Stripburger.

Dogodek bo na ogled v spletnem prenosu v živo na YouTube kanalu Kina Šiška in Facebook strani festivala stripa TINTA.

Razlita Tinta je serija (spletnih) predavanj in pogovorov o stripu s poznavalci in ljubitelji te umetnostne zvrsti, s katerimi bomo v Kinu Šiška popestrili stripovsko dogajanje v pričakovanju nove edicije festivala stripa Tinta, ki se bo odvila oktobra.

Organizacija: Kino Šiška.

Dostop prost.

 

Predvaja se…