Predavanje

22. 09. 2021

dvorana Komuna

Razlita Tinta | Strip kot pričevanje

debata

Obeta se pogovor o stripih, ki so delno osebnoizpovedni in delno dokumentarni. Mednje sodi tudi sveže prevedeni Na življenje! francoskega avtorja z nadimkom L’homme Étoilé (Zvezdni človek), ki je v knjigi prikazal lastne izkušnje z delom v paliativni oskrbi.

Stripovski medij pri obravnavi zahtevnih tem uporablja raznovrstne, tudi črnohumorne kontraste – tako v sliki, postopku kot v sporočilih – in sogovorci L’homme Étoilé, Matej Kocjan – Koco ter Ciril Horjak bodo z moderatorjem Žigo Valetičem pogledali, kaj je tisto, kar stripu omogoča tako neposreden vstop v Človeško.

Debata bo potekala s simultanim prevajanjem v slovenščini in francoščini.

Organizacija: Kino Šiška in Francoski inštitut v Sloveniji.

Vstop prost.

PCT POGOJI

Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo.

Razlita Tinta je serija predavanj in pogovorov o stripu s poznavalci in ljubitelji te umetnostne zvrsti, s katerimi v Kinu Šiška bogatimo stripovsko dogajanje v pričakovanju nove edicije festivala stripa Tinta, ki se bo odvila med 6. in 10. oktobrom 2021.

 

Predvaja se…