Glasba

14. 04. 2019

dvorana Katedrala

musicology barcaffe sessions

RAUL MIDÓN

Musicology Barcaffe Sessions Slovenija z velikim veseljem sporoča, da so na turneji ujeli in na oder Kina Šiška povabili Raula Midóna, glasbenika, tekstopisca in kitarista, ki je bil v letih 2017 in 2018 s svojima albuma Bad Ass and Blind in If You Really Want nominiran za najprestižnejšo glasbeno nagrado grammy, v The New York Timesu pa so ga označili za “One-man-band, ki kitaro spremeni v orkester, svoj glas pa v pevski zbor”.

Ameriški kantavtor Raul Midón je svojo glasbeno kariero začel kot studijski glasbenik. Sodeloval je s številnim uveljavljenimi izvajalci, med drugimi tudi s Shakiro, Juliom Iglesiasom in Josejem Felicianom. Svojo solistično kariero je začel leta 2005 z izdajo prvenca State of Mind, kjer je mogoče slišati tudi njegov eklektičen pristop; v glasbi namreč spaja elemente številnih žanrov, od jazza, soula, R&B-ja in flamenka do argentinske ljudske glasbe.

Na svojem zadnjem albumu If You Really Want, s katerim je bil drugič v karieri nominiran za nagrado grammy, je sodeloval s priznanim danskim orkestrom Metropole Orkest, ki se prav tako prišteva med grammyjeve nagrajence. Lansko pomlad je nastopil tudi na med glasbenimi navdušenci izredno priljubljeni koncertni izkušnji Tiny Desk Concerts, kjer so ga opisali kot glasbenika, ki z vsemi čuti deluje v svetu zvoka: “Kljub temu, da je slep od rojstva, je Midónova interpretacija njegovega okolja brezmejna. V njem se čuti strast najboljših klasičnih pevcev soula, njegovi instrumentali pa so na vrhunski ravni največjih jazz glasbenikov.”

Vstopnice že v prodaji prek spleta in na Eventimovih prodajnih mestih.

Organizacija: Musicology Barcaffe Sessions Slovenija.

Predvaja se…