Glasba

27. 09. 2017

Katedrala

QUANTUM MUSIC

avdiovizualni koncertni dvojček v sodelovanju s festivalom Sonica

Pridružite se nam na vznemirljivem in poučnem glasbenem potovanju po skrivnostnem svetu kvantne fizike! Klavirski dvojec LP Duo, čigar člana med drugim poznamo tudi iz zasedb Jarboli in Ola Horhe, bo s klasično eleganco, jazzovsko svobodo in rokenrol silnostjo s kvantnim svetom spektakularno komuniciral v okviru projekta Quantum Music, ki je nastal, ko sta srbski glasbeni genij in oxfordska kvantna znanost trknila s šilcem domače rakije. Pred tem pa v Slovenski kinoteki v sodelovanju s festivalom Sonica predstavljamo avdio-vizualni koncert Centaure.

LP Duo, čigar člana sta bila dejavna tudi v priznanih srbskih rock skupinah Jarboli in Ola Horhe, že več kot desetletje eksperimentira z neskončnimi možnostmi igranja na dveh klavirjih. Pri tem sta razvila samosvoj slog, New Classical Groove & Beyond, se uveljavila kot eden najuspešnejših evropskih klavirskih dvojcev in zabrisala ločnice med komorno zasedbo in rock bendom.

Projekt Quantum Music združuje vodilne znanstvenike, inženirje in umetnike s celega sveta, vključno s profesorjem Vlatkom Vedralom, avtorjem knjige Decoding Reality. Glavni cilj projekta je širši javnosti približati imaginarne principe kvantne fizike s pomočjo najbolj domiselne od vseh umetnosti – glasbe. Multimedijski koncept z rušenjem meja med umetnostjo in znanostjo prvič združuje skrivnostna svetova kvantne fizike ter glasbe. Z uporabo posebej razvite tehnologije bo LP Duo v spektakularnem multimedijskem nastopu s kvantnim svetom komuniciral na peščici evropskih datumov, vključno z nizozemskim festivalom TodaysArt, danskim Royal Danish Theater – in Kinom Šiška. Pridružite se nam in prisluhnite, kako se bo odzval kvantni svet.

POSEBNA PONUDBA

Paketna vstopnica za koncerta Quantum Music in Centaure (v Slovenski kinoteki) le 10 €! Kupite jo lahko tukaj.

27. 9. 2017, 19:00, Slovenska kinoteka
Franck Vigroux & Kurt d’Haesseleer: CENTAURE

avdio-vizualni koncert

Post-apokaliptični film ceste se potaplja v proces razpadanja narave in sveta, kot ga poznamo. Centaure je živ avdio-vizualni performans glasbenika Francka Vigrouxa v sodelovanju z videastom Kurtom d’Haeseleerjem. Kritiško izjemno sprejet istoimenski EP je zadnji v seriji Vigrouxovih del, ki se posvečajo distopiji.

Organizacija: Kino Šiška v okviru projekta EU in v sodelovanju z MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti.

Predvaja se…