Glasba

19. 04. 2017

dvorana Katedrala

PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA

koncert ob izidu albuma

“Prismojeni” zagotovo niso nikomur več neznanka, saj je njihov dobri stari rokenrol z mlado krvjo in dušo v zadnjih dveh letih šprical iz vseh možnih in nemožnih klubov, barov, placev ter vogalov.

Prismojeni profesorji bluesa spadajo med glasbene skupine, ki so se že pred izidom prvenca izstrelile v najvišjo, prvo ligo slovenske glasbene scene. To med drugim dokazuje tudi 167 odigranih koncertov lani. Svoj prvi album Family so izdali marca 2016 in na promocijskem dogodku ob izidu napolnili Kino Šiška, nato so sledile polne Križanke, ki so se tresle v dežju.

Fantje so potem odšli na turnejo v ZDA, kjer so od New Yorka do San Francisca neumorno koncertirali kar tri mesece. Po izjemno uspešnem haranju od V do Z obale ZDA in nekaj koncertih po Evropi se vračajo v Kino Šiška, kjer bodo predstavili nov album na kar dveh zgoščenkah. Prismojeni profesorji bluesa vozijo blues rock s fluidnostjo in prožnostjo, ki kot reka energije poteka pod močnim in polnim zvokom, v katerem lahko potem v ospredje stopijo radostno distorzirane orglice in kitara hitrih prstov.

Organizacija: Mars Music d.o.o.

Predvaja se…