Glasba

24. 09. 2021

dvorana Katedrala

PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA – Prestavljeno na letni oder SiTi Teatra

koncert

Koncert je prestavljen na 24. 9. 2021, SiTi Teater, Letni oder.

Povezava do dogodka

Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin in lokacijo.
Nove vstopnice v prodaji na
www.mojekarte.si in prodajnih mestih Moje karte. 

Če ste se želeli sprehoditi in uživati v mirnem ljubljanskem večeru, so vam Prismojeni profesorji bluesa zanesljivo že prekrižali načrte s svojo neprekinjeno turnejo, ki traja vse od leta 2014.

Potem pa je prišel Covid-19 ter načrte prekrižal Prismojencem. Koncert ob izidu plošče PRISMOJENI? v Kinu Šiška so morali fantje trikrat prestaviti. Z rastočim obupom so čakali na svoj trenutek slave pod žarometi. In ga po dolgem letu in pol le dočakali! V četrto gre rado, pravijo. Koncert bo na letnem odru SiTi Teatra. Prizorišče ima streho, zato se nam dežja ni bati, koncert pa bo stoječ, da bomo lahko divje plesali. Skratka, koncert kot se šika!

Prismojeni profesorji bluesa so že neštetokrat dokazali, da več kot odlično poznajo sestavine recepta tako dobre glasbe, ki jo odlikuje virtuozno obvladovanje inštrumentov, kot koncertnih šusov, ki kar kipijo od nebrzdane energije. Od leta 2008/2009, odkar skupaj ustvarjajo navdušujoče zvočne kreacije, jih je slovenski glasbeni svet lahko dodobra spoznal. Pečat so pustili tudi na uspešnem tromesečnem gostovanju v ZDA in številnih koncertih po Evropi. Posneli so dvojno koncertno ploščo iz Križank ter tri studijske plošče. Svojo zadnjo, prvo v slovenščini, naslovljeno PRISMOJENI? (2020), bodo v SiTi Teatru premierno predstavili v celoti. Manjkali pa ne bodo niti starejši komadi, bistroumne priredbe in še kakšen cukrček.

Predvaja se…