Glasba

21. 01. 2016

preMENT___event: MANU DELAGO HANDMADE & ALL STRINGS DETACHED

***Za imetnike festivalskih vstopnic MENT Ljubljana – vstop brezplačen. Več spodaj.*** Ogrevanje za MENT Ljubljana z dvema zasedbama, ki sta nastopili na prvi ediciji. MANU DELAGO HANDMADE “Amazing percussionist and hang player” – Björk “Virtuoso” – The Times “A masterful and sensitive musician” – The Telegraph Manu je mojster hanga in bobnar famozne Björk. Sodeloval

***Za imetnike festivalskih vstopnic MENT Ljubljana – vstop brezplačen. Več spodaj.***

Ogrevanje za MENT Ljubljana z dvema zasedbama, ki sta nastopili na prvi ediciji.

MANU DELAGO HANDMADE

“Amazing percussionist and hang player” – Björk
“Virtuoso” – The Times
“A masterful and sensitive musician” – The Telegraph

Manu je mojster hanga in bobnar famozne Björk. Sodeloval je z zasedbo The Cinematic Orchestra, z Anoushko Shankar, pa tudi z londonskim simfoničnim orkestrom. Je avstrijec, živeč v Londonu, ki igra v bendu najbolj znane islandske glasbenice in solo plošče izdaja za eno najbolj cenjenih neodvisnih založb Tru Thoughts.

Ko je pred osmimi leti na splet prenesel prvi video njegovih vragolij s hangom, si ni mislil, da bo toliko let pozneje posnetek štel nekaj milijonov ogledov, še manj, da bo sam preživel instrument. Hanga namreč ne izdelujejo več, je pa ta še vedno Manujeva glavna inspiracija. Okoli njegovega zvoka razvija svoj projekt, ki je aprila povil aktualni album Silver Kobalt – ambiciozen izdelek, na katerem se srečajo različni svetovi – od popa do avantgarde, od elektronike do ambientale. Kljub temu, da gre za gonilno silo zasedbe, nikakor ne gre zanemariti učinka ostalih članov, predvsem pevke, klaviaturistke in violinistke Ise Kurz. Kljub vsem referencam ne gre za šov spretnosti, temveč za avtorsko elektro-akustično potovanje s preverjeno odličnim živim nastopom.

Facebook>
Singel>
Live>
Silver Kobalt trailer>


ALL STRINGS DETACHED

Vesna Godler in Jana Beltran sta dva glasova ene zgodbe. Instrumentalni minimalizem kitare in basa ali pa topega bobna je ambient krhkih, temačnih, predvsem pa ekspresivnih skladb. Prepletajoča med seboj precej različna vokala stojita sama zase, ko udarita skupaj pa znata v živo postaviti pokonci vse kocine v dvorani. Glasba All Strings Detached je intimen blues odnosov, zapisan tudi na studijskem prvencu Heavy Rain (ZARŠ, 2014). Za damskim tandemom je obilica nastopov doma, pa tudi v tujini, septembra sta se Izštekali, vmes pa že pripravljata material za nov album – nekaj ga bomo slišali tudi na koncertu.

Album Heavy Rain (ZARŠ, 2014)>
Live>
Singel>

 

Vstopnina: predprodaja 10 EUR, na dan 12 EUR, 8 EUR za d-š-u.

Brezplačen vstop za imetnike festivalskih vstopnic MENT Ljubljana (ob rezervaciji na manage@ment.si – naslov: MANU REZERVACIJA + ime in priimek)

Predvaja se…