Delavnice

25. 04. 2021

Galerija DobraVaga

Povej na glas, javni razglas!

cikel spletnih delavnic iz zin čitalnice

Dokler ne bo mogoče, da bi se ob ustvarjanju zinov družili v živo, bomo nadaljevali z delavnicami na daljavo.

Rok za oddajo prispevkov: 25. 4. 2021

Tokrat vas vabimo, da se udeležite prve spletne delavnice iz naše zin čitalnice in s prispevkom sodelujete pri ustvarjanju skupinskega zina z naslovom POVEJ NA GLAS, JAVNI RAZGLAS!

Tema tokratne delavnice je vezana na našo čitalniško-arhivsko zbirko zinov, ki vam jo letos želimo približati skozi kurirane izpostavitve. Prvi tematski poudarek naše zbirke predstavljajo aktivistični zini – zini, ki izražajo poslanstva, ideje in politizacijo določenih skupin, subkultur in združb, kot so LGBTQIA+ skupnost, feminizem, anarhizem ipd. Za skupinski zin POVEJ NA GLAS, JAVNI RAZGLAS! zbiramo prispevke, ki so lahko komentar na družbeno stanje ali koronski čas, ali pa so preprosto vezani na osebno izkušnjo ali zgodbo, ki sicer v javnosti ne dobi prostora in je spregledana, utišana ali izbrisana. 

V spodnjih objavah si lahko ogledate izbrane zine iz naše zbirke, v katerih lahko morda najdete navdih za svoj prispevek. 

Tehnična navodila in pojasnila: 

  •     prispevki so lahko ilustracije, kratka besedila, stripi, kolaži … 
  •     format prispevka naj bo pokončen in naj ustreza dimenziji A5 
  •     prispevki so lahko barvni ali črno-beli in narejeni v poljubni tehniki
  •     posameznik lahko pošlje tudi več prispevkov oz. prispevek na več straneh

 Prispevke pošljite na naslov ema.kobal@dobravaga.si do nedelje, 25. 4. 2021. Zbrali jih bomo v skupinski zin, ki si ga boste sodelujoči lahko natisnili doma, svoje mesto pa bo našel tudi v naši ZINE VITRINE čitalnici.

Ob tem vas vabimo tudi k brskanju po našem spletnem arhivu zinov, ki ga lahko najdete na: https://zine-vitrine.tumblr.com/

 Veselimo se ponovnega zinovanja z vami!

vizualija: Lin Gerkman in Jakob Koncut, Lepe fasade lepo molčijo, 2016

Predvaja se…