Vizualna umetnost

12. 08. 2017 - 02. 09. 2017

Neurotitan

OFF THE HOOK

razstava sodobne umetnosti iz Slovenije

OFF THE HOOK je projekt potujoče razstave, ki ga pripravlja galerija DobraVaga (Ljubljana, Slovenija). Naslov razstave v svoji dobesednosti humorno asociira na identiteto galerije v nekdanji ribarnici na ljubljanski tržnici ter umetniških del, ki so se izmuznila s trnka domače lokacije. Razstava želi zainteresiranemu občinstvu kot tudi širšim publikam približati del aktualne sodobne slovenske produkcije umetnikov in umetnic, ki se predstavljajo v okviru galerije DobraVaga.

Sodelujoči avtorji in avtorice se v svojem ustvarjanju mojstrsko lotevajo različnih likovnih zvrsti, vse od slikarstva, kolaža, grafike in drugega tiska do risbe in ilustracije, velikokrat v končni formi prostorske instalacije. Ravno točka odločnega raziskovanja, iznajdb in vztrajnega preizkušanja novih vizualnih govoric je tista, ki povezuje nabor različnih ustvarjalcev in ustvarjalk. Druži jih naklonjenost eksploraciji likovne površine, ki se kaže kot karakterna poteza, pozornost do detajla, igranje z učinki barv, nanosov, praznin, linij, oblik, odtisov, reprodukcijskih načinov, kolažiranja in kombinacije tehnik ter materialov. Raznovrstnost pristopov in tematik s samo realizacijo v prostoru gledalca ali gledalko vabi k pozornosti, odkrivanju in celostni vizualni ter estetski izkušnji.

Razstavno-projektni prostor in prodajna galerija DobraVaga v ospredje postavlja različne aktualne likovne pristope in raziskovanja mlajše generacije umetnikov in umetnic. Zasnovana je kot stičišče spodbujanj ustvarjalnosti, medsebojnih povezovanj, dialoga, aktivne podpore, spodbud k razstavljanju, komunikacije z občinstvom in promocije sodobne umetniške produkcije, z gostujočo razstavo pa želi to platformo nadgrajevati.

Sodelujoči umetniki in umetnice: Ivana Bajec, Horrid Habits, Leon Zuodar, Marko K. Gavez, Miha Perne, Mina Fina, Nez Pez, Nina Čelhar, Simon Kocjančič, Zoran Pungerčar.

Kuratorka: Lara Plavčak.
Projekt je podprt s strani Slovenskega kulturnega centra Berlin / Slowenisches Kulturzentrum Berlin.
Organizacija: Kino Šiška in Neurotitan Schwarzenberg.

Predvaja se…