Vizualna umetnost

08. 12. 2018 - 30. 12. 2018

ISBN books+gallery

OFF THE HOOK | Grób: telo, barva, realizem

skupinska razstava

OFF THE HOOK je mednarodni razstavni projekt, ki poslanstvo galerije DobraVaga širi izven lokalnih okvirov. Z združitvijo oblikovno kurioznih avtorjev različnih ozadij poskuša vzpostaviti platformo za spoznavanje in predstavljanje tukajšnjih likovnih produkcij v tujini. Tokratne sodelujoče opredeljuje premislek o oblikah, ki jih črpajo iz vizualnega jezika sodobnega vsakdana.

Pridevnik grób je izpostavljen kot izhodišče za razumevanje njihovega posameznega ustvarjalnega procesa in umetniškega dela. Njihovo ustvarjanje je mogoče razumeti znotraj treh različnih okvirov delovanja in vsebinskih poudarkov, v katerih umetniki razvijajo lasten vizualni jezik in afektivnost zaključenih umetniških del. Odklon od splošno uveljavljene tako manipulativne kot ozaljšane vizualne govorice vsakdana se namreč kaže v iskreni in surovi potezi čopiča pri slikarjih Evgenu Čopiju Gorišku ter Adrijanu Prazniku. Z deli Eva Juričan in Helena Tahir posnemata posameznikov prostor in okolico ter kažeta na odmik današnje vizualne govorice. Umetniški tandem LEALUDVIK in vizualna umetnica ter risarka Nevena Aleksovski odklon od današnje družbe prevprašujejo z implementacijo in ukvarjanjem z lastno materialnostjo – telesom samim.

Sodelujoči umetniki in umetnice: Nevena Aleksovski, Evgen Čopi Gorišek, Eva Juričan, LEALUDVIK, Adrijan Praznik, Helena Tahir

Kuratorka: Tia Čiček
Organizacija: Kino Šiška in ISBN books+gallery.

Predvaja se…