Film

06. 05. 2017 - 09. 05. 2017

Kino Šiška

11. filmski seminar za mlade Mad About Film

NORI NA SERIJE

delavnica kritiškega pisanja o serijah in kakovostni TV

Tretja edicija festivala Film na oko (FNO) bo letos prvič gostovala tudi v Kinu Šiška. FNO 2017 prinaša izbor najboljših mladinskih filmov s svetovnih festivalov in pogovore s filmskimi ustvarjalci ter raznolike delavnice, v Kino Šiška pa tudi 11. brezplačen seminar Mad About Film (MAF) Nori na serije.

Na tokratnem seminarju bomo noreli predvsem za TV serijami in se posvetili t.i. kakovostni TV, ki je v zadnjih letih postala pomemben akter v vizualni produkciji, a tudi v širši popularni kulturi. Mnogi produkti kakovostne TV, poleg tega, da pregovorno prevzemajo poteze filmskosti, v širši popularni kulturi zasedejo celo kulten status oz. resonirajo nekatere najbolj aktualne probleme in procese širše družbene strukture.

Pod mentorstvom Nine Cvar se bodo udeleženci spoznali s kritiko kakovostnih televizijskih serij. Delavnica bo uvodoma predstavila glavna določila, predvsem pa orodja, ki se jih poslužujemo v kritiki kakovostnih televizijskih serij. Poleg pregleda nekaterih odmevnejših primerov kakovostne televizije zadnjega desetletja bo delavnica temeljila na diskusiji, predvsem pa na praktičnem udejstvovanju – na konkretni praksi pisanja kritik serij.

Udeležba na delavnici je možna le ob predhodni prijavi. Prijave se zbirajo do 29. 4. 2017 na tej povezavi.

Uvodno srečanje: 6. maj 2017 ob 17:00 v Kinu Šiška.

V okviru 11. seminarja Mad About Film in 3. festivala Film na oko se bodo v Kinu Šiška odvili tudi spremljevalni dogodki v obliki predavanja, okrogle mize in pogovora s striparjem in animatorjem Dashem Shawom, ki so javni in odprti za vse zainteresirane.

Organizacija: Zavod Vizo in Kino Šiška.

Predvaja se…