Ples/gledališče

01. 12. 2015 - 02. 12. 2015

Nomad Dance Institute: ARHIVIRANJE KOREOGRAFSKIH POSTOPKOV V REGIJI IN DELAVNICA Z DANIELO HAHN

CoFestival – Umetnost SoBivanja Mednarodni festival sodobnega plesa  27. 11. – 6. 12. 2015, Ljubljana   V okviru Nomad Dance Instituta poteka od leta 2013 tudi projekt regijskega arhiviranja razširjenih koreografskih praks v kulturnih in umetniških kontekstih 70., 80. in 90. let v republikah SFRJ in Bolgariji. Dvodnevno srečanje se bo prvi dan osredotočilo na predstavitev

CoFestival – Umetnost SoBivanja

Mednarodni festival sodobnega plesa
 27. 11. – 6. 12. 2015, Ljubljana

 

V okviru Nomad Dance Instituta poteka od leta 2013 tudi projekt regijskega arhiviranja razširjenih koreografskih praks v kulturnih in umetniških kontekstih 70., 80. in 90. let v republikah SFRJ in Bolgariji.

Dvodnevno srečanje se bo prvi dan osredotočilo na predstavitev razultatov raziskav vključenih, drugi dan pa se bomo z našo gostjo dr. Danielo Hahn, strokovnjakinjo za problematiko oblik, rab, načinov in problemov dokumentacije, dotaknili problemov in vprašanj, s katerimi smo se pri svojem delu srečali.

Teatrologinja dr. Daniela Hahn, specialistka za področje sodobnih oblik dokumentiranja in arhiviranja scenskih umetnosti, bo po predstavitvah raziskav regijskega arhiviranja, ki jih bodo predstavili člani NDI, izbrala format, vsebino in obliko delavnice kot reakcijo na predstavitve in premislek o potrebah razsikovalcev. Njena delavnica bo tako komentar predstavljenega in smerokaz za nadaljnje delo.

Svoje prispevke bodo predstavili: Igor Koruga, Iva Nerina Sibila, Biljana Tanurovska Kjulavkovski, Katja Šimunić, Rok Vevar in Jasmina Založnik

Delovna skupina NDI Arhiva so: Igor Koruga, Iva Nerina Sibila, Biljana Tanurovska Kjulavkovski, Katja Šimunić, Rok Vevar, Jasmina Založnik.

Organizacija: NDA Slovenija in Kino Šiška v sodelovanju z Zavodom Maska.

Jezik: angleški.

 

Facebook dogodek>

Predvaja se…