Film

06. 05. 2017

dvorana Komuna

11. filmski seminar za mlade Mad About Film

NINA CVAR: SERIJE, KAKOVOSTNA TELEVIZIJA IN POPULARNA KULTURA

multimedijsko predavanje

Predavanje bo na interaktiven način predstavilo nekatere ključne značilnosti, ki se povezujejo s t.i. kakovostno televizijo, ki je v zadnjih letih postala pomemben akter v vizualni produkciji, pa tudi v širši popularni kulturi.

Mnogi produkti kakovostne televizije, poleg tega, da pregovorno prevzemajo poteze filmskosti, v širši popularni kulturi zasedajo celo kulten status oz. resonirajo nekatere najbolj aktualne probleme in procese širše družbene strukture. Da bi razumeli status, ki ga imajo serije in kakovostna televizija v današnjem času, bomo uvodoma opredelili pojem kakovostne televizije, ga v nadaljevanju premislili v odnosu do filma, nato na kratko pregledali zgodovino televizije kot medija, definirali pojav serialnosti, si ogledali nekaj avtorskih primerov, osvetlili širšo infrastrukturo (pravni okviri in nove komunikacijske tehnologije), ki je omogočila vzpon kakovostne televizije, srečanje pa sklenili z navedbo nekaterih najbolj odmevnih serij zadnjih let.

V okviru 11. seminarja Mad About Film in 3. festivala Film na oko se bodo v Kinu Šiška odvili tudi spremljevalni dogodki v obliki predavanja, okrogle mize in pogovora s striparjem in animatorjem Dashem Shawom, ki so javni in odprti za vse zainteresirane.

Organizacija: Zavod Vizo in Kino Šiška.

Predvaja se…