Vizualna umetnost

10. 10. 2016 - 02. 11. 2016

NINA ČELHAR: SOBA (VEZAN LES) Cikel samostojnih razstav

Dela slikarke Nine Čelhar zaznamujejo izčiščena likovna govorica, iskanje ravnotežja površin in grajenje atmosfer. Izbira motive sodobne bivalne arhitekture in izpraznjenih interierjev, pri čemer je odsotnost človeka enako nagovarjajoča kot njegova prisotnost. Fokus njenih platen so elementi iz vezanega lesa, ki z vtisom enotne materialnosti abstrahirajo intimni prostor ter ga ustvarjajo harmoničnega in spokojnega. Nina

Dela slikarke Nine Čelhar zaznamujejo izčiščena likovna govorica, iskanje ravnotežja površin in grajenje atmosfer. Izbira motive sodobne bivalne arhitekture in izpraznjenih interierjev, pri čemer je odsotnost človeka enako nagovarjajoča kot njegova prisotnost. Fokus njenih platen so elementi iz vezanega lesa, ki z vtisom enotne materialnosti abstrahirajo intimni prostor ter ga ustvarjajo harmoničnega in spokojnega.

Nina Čelhar (1990) je iz slikarstva diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, pod mentorstvom izr. prof. Marjana Gumilarja (2012). Trenutno na ALUO zaključuje magistrski študij slikarstva. Eno leto je svoje znanje izpopolnjevala na Hochschule für Grafik und Buchkunst v Leipzigu v Nemčiji. Leta 2012 je prejela nagrado Akademije za izjemne študijske dosežke (ALUO), leta 2015 pa posebno nagrado Collector’s Invitation (nagrada ESSL). Samostojno je razstavljala v Ljubljani v Bežigrajski galeriji (2014) in Galeriji ZDSLU (2015), UGM Studiu (2015) v Mariboru, Stolpu Škrlovec (2015) v Kranju in Galeriji Tir (2016) v Solkanu. Sodelovala je na mnogih skupinskih razstavah v Sloveniji, Nemčiji, Avstriji, Grčiji in Italiji.

FB dogodek>

Kuratorica: Lara Plavčak

Kino Šiška razstavlja vsak dan od 12.00 do 23.00 (zgornje preddverje). Vstop prost.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…