12. 11. 2015

@NeinQuarterly @kinosiska

Mi poskrbimo za utopijo, on za negacijo. Eric Jarosinski, filozof tviterja. Poletne temperature jesenskega dne. Filozofi, pijani. Poeti, zmedeni. Sezonsko pogojene motnje v popolnem razsulu. V Ljubljano se je povabil Eric Jarosinski, samooklicani propadli intelektualec, na tviterjih znan pod psevdonimom @NeinQuarterly. Eric Jarosinski je bivši profesor moderne nemške književnosti, kulture in kritične teorije. Pred kratkim

Mi poskrbimo za utopijo, on za negacijo. Eric Jarosinski, filozof tviterja.

Poletne temperature jesenskega dne. Filozofi, pijani. Poeti, zmedeni. Sezonsko pogojene motnje v popolnem razsulu. V Ljubljano se je povabil Eric Jarosinski, samooklicani propadli intelektualec, na tviterjih znan pod psevdonimom @NeinQuarterly.

Eric Jarosinski je bivši profesor moderne nemške književnosti, kulture in kritične teorije. Pred kratkim se je povsem predal svojemu alter egu in opustil akademski svet. Nein Quarterly na kulturo, filozofijo, umetnost, politiko in ljubezen gleda skozi prizmo aforizma. V 140 znakih ali manj.

@NeinQuarterly je t.i. Twitter Celebrity, saj ga spremlja že več kot 120 tisoč ljudi po vsem svetu, med njimi je tudi Slavoj Žižek. Redno piše za nemški Die Zeit in nizozemski NRC Handelsblad. O njegovem tviter karakterju so pisali ne samo, ampak tudi The New Yorker, The Paris Review, Frankfurter Allgemeine Zeitung, The Believer, The Chronicle of Higher Education, Der Spiegel, Neue Zürcher Zeitung, Wall Street Journal, Slate in drugi.

Svojo prvo knjigo je prikladno naslovil Nein. A Manifesto. Morda prinese s seboj kak izvod.

Program bo povezoval Matej Praprotnik @praprotnix, radijski urednik, novinar in raziskovalec digitalnih medijev.

Če tišina ni neugodna, ne šteje. Zato preden tvitnete ali dvignete roko za vprašanje, preštejte do tri. Vaše tvite bomo brali na Twitter wall-u, uporabite #NeinManifesto

Predavanje bo v angleškem jeziku. Povzetek predavanja bo na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Predvaja se…