Film

12. 10. 2016

NAJGLOBLJI ZEMLJAN V KOPALKAH

Slovenska premiera dokumentarnega filma Jure Daić zdrži pod vodo na vdih 7 minut, vas pa vabimo, da na premieri dokumentarnega filma Najgloblji Zemljan v kopalkah, zdržite malo dlje. Najgloblji Zemljan v kopalkah je novi celovečerni dokumentarec večkrat nagrajene režiserke in med drugim tudi potapljačice, Haidy Kancler. Govori o prvem Slovencu, ki se je le z

Slovenska premiera dokumentarnega filma

Jure Daić zdrži pod vodo na vdih 7 minut, vas pa vabimo, da na premieri dokumentarnega filma Najgloblji Zemljan v kopalkah, zdržite malo dlje.

Najgloblji Zemljan v kopalkah je novi celovečerni dokumentarec večkrat nagrajene režiserke in med drugim tudi potapljačice, Haidy Kancler. Govori o prvem Slovencu, ki se je le z enim vdihom potopil 101 metrov globoko, in ki sodi med deset najboljših potapljačev na vdih na svetu.

Jure Daić, gradbeni inženir, oče dveh otrok, mož, prijatelj, sin, ki mu človeška minljivost od izgube brata ni tuja, se je odločil za premikanje svoje in višanje globinske meje. Z enim vdihom se je v starogrški disciplini skandalopetri, kjer se potapljač na globino potopi le s pomočjo kamna in v kopalkah, potopil na 111 metrov. Tako globoko se ni še nihče pred njim. Pot ”v globino” je zaznamovalo premagovanje moči narave, človeškega faktorja, odgovornosti in lastnega strahu. Observacijsko posnet dokumentarni film nas vabi, da podvig podoživimo tako z grenkobami kot lepotami tako nad kot podvodnega sveta.

Film bo predvajan z angleškimi podnapisi.

FB dogodek>>

Organizacija Kino Šiška.

Predvaja se…