Glasba

09. 11. 2017

Komuna

MY BABY

+ Message of Love

Šamanistični seksapilni vudu blues trance party! Energični in vse hitreje prodirajoči nizozemski trio je na velike odre pomagal lansirati ameriški blues fenomen Seasick Steve, ki je My Baby posvojil na svoji evropski turneji leta 2015. Od takrat zasedba navdušuje na vseh večjih evropskih indie, blues in trance festivalih, od Glastonburyja prek Ozore do sosednjega INmusica, kjer je lani vskočila in v pozabo odpihnila odpovedane zvezde Skunk Anansie. Novembra bodo tranceblues šamani končno obiskali tudi Šiško – prisluhnite pozivu svojih prednikov in pridite na ples!

Amsterdamski trio My Baby je z letošnjo tretjo ploščo Prehistoric Rhythm, izdano pri založbi Glitterhouse, segel globoko v pradavnino in svojo bluesovsko psihedelijo prežel s hipnotičnostjo šamanskih obredov, ki ljudi povezujejo že skozi tisočletja. Vseeno je, ali govorimo o plemenskem plesu okrog ognja ali o utripu elektronskih masovk – potreba po tovrstnih skupnih ritualih je zapisana v človeško DNK, menijo člani zasedbe, ki pri svojem ustvarjanju črpajo tako iz močvirnatih kitar Louisiane in tradicionalnih afriških transov kot R&B-jevske čutnosti in z gospelom navdahnjenega duba.

Kalejdoskopski glasbeni vudu tudi na novi izdaji utrjuje sloves My Baby kot enega najboljših nizozemskih bendov, ki si ga je prislužil z nagrajeno ploščo Shamanaid in prav tako izvrstnim prvencem Loves Voodoo!. V živo zasedba čutil ne prevzame le z glasbenim izrazom, temveč tudi z dodelano osvetljavo in vizualijami, zato ni nič čudnega, da je na slovitem Glastonburyju leta 2015 nastopila kar sedemkrat ter da je gostovala na vseh večjih evropskih festivalih. Jeseni pa v Šiški!

Pred My Baby bo nastopil ekspresiven in eksploziven power-groove trio Message of Love, nov projekt polovice udarne blues rock zasedbe Prismojeni profesorji bluesa ter Bora Zakonjška.

Organizacija: Kino Šiška.


Podprto s strani 
Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…