Glasba

05. 11. 2020

dvorana Katedrala

MRFY

hibridni koncert

Domači indie rock asi MRFY, soavtorji poletnega koronahitiča “Zonzei”, bodo ekskluzivno za naš spletni prenos stopili iz studia, kjer masirajo svojo drugo ploščo, ter nam v živo predstavili sveži material. Roke gor za citruse!

MRFY so v letošnjem letu le redko pokukali iz karantene, kjer pod taktirko renomiranega producenta Žareta Paka delajo na novem albumu. V sodelovanju s kamniškim triom Matter so na kratko izleteli s hype singlom “Zonzei” in ga parkrat odigrali v živo pred podivjano maskirano publiko. Zdaj so v nizkem štartu za lansiranje prvega singla z nove plate, ki ga boste lahko v živo slišali izključno v plačljivem prenosu koncerta brez publike. Kdor sicer pozna vsakodnevne digitalne izlive mladeničev, tega dogodka preprosto ne sme zamuditi.

Štiričlanska novomeška indie skupina deluje od leta 2013, prvi singel “Klic” pa je izdala leta 2016. V 2018 so izdali prvi EP z naslovom A Side of the Story in z njim odšli na turnejo “Dobar dan” po šestih slovenskih mestih, v sklopu katere so se tudi Izštekali pri Juretu Longyki. Nastopili so še na ljubljanskem showcase festivalu MENT, se odzvali povabilu francoskega festivala Europavox, ki jih je označil za bend dneva, in bili kot predvozači vpoklicani v goste jesenske turneje Siddharte. Istega leta so s samostojnim koncertom ob 9. obletnici Kina Šiška obeležili izdajo prvenca Story, naslednjo pomlad pa zopet obredli Slovenijo v sklopu turneje Top Mont Tour. Lani so nastopili tudi na slovenskem koncertu Skunk Anansie in na praznovanju naše 10. obletnice, v dobi karantene pa so se osredotočili na ustvarjanje nove plošče.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni hibridni koncert potekal predvidoma le v neposrednem plačljivem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Vstopnice za neposredni prenos v živo preko aplikacije DICE.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…