Glasba

01. 08. 2018

Katedrala

MR. BIG

+ Fozzy + Alen Brentini

Letošnje poletje bo res vroče, kajti v Ljubljani se bodo ustavili eni in edini Mr. Big!

Mr. Big so velikani ameriškega rocka. Zasedba je nastala v Los Angelesu leta 1988, ustanovila pa so jo znamenita imena glasbene scene: vokalist Eric Martin, kitarist Paul Gilbert, ki ga mnoge svetovne kitarske revije uvrščajo v sam vrh kitaristov, basist Billy Sheehan, ki je sodeloval tudi z Davidom Leejem Rothom, The Winery Dogs, Talas in Steveom Vaijem, ter bobnar Pat Torpey, ki je sodeloval tudi z Belindo Carlisle, Richiejem Kotzenom, Robertom Plantom idr. Večini sveta je zasedba znana tudi po hitu “To Be With You”.

Bend je začel s ploščo Mr. Big, ki z izjemo Japonske ni naletela na močan odziv, a to se je spremenilo po turneji z Rush in izdaji albuma Lean Into It. Na tem albumu, ki je izšel leta 1991 pri založbi Atlantic, se namreč nahajata hita “To Be With You” in “Just Take My Heart”, ki sta zavladala glasbenim lestvicam po celem svetu. Mr. Big so vladali predvsem med azijskim poslušalstvom (res “big” so bili med Japonci, k čemur je pripomoglo sodelovanje s Sego!), njihova popularnost pa ni nič kaj upadla niti po tem, ko je zasedbo zapustil Gilbert in ga je nadomestil Richie Kotzen, s katerim so posneli dva albuma. A kot mnogim bendom pritiče, so tudi Mr. Big slej ko prej izčrpali vse ideje, se začeli povezovati z drugimi projekti in leta 2002 prenehali z delovanjem.

Na sceno so se vrnili leta 2009, obstajajo pa še danes. Izdali so kar nekaj plošč, nazadnje pa so svet razveselili z albumom Defying Gravity, ki je izšel lani in ki ga bodo v Sloveniji predstavili avgusta, ko bodo obiskali Ljubljano.

Z njimi bo zasedba Fozzy, ki jo vodi metalski kitarist in tudi rokoborec Chris Jericho. Nastali so leta 1999 v Atlanti v ameriški zvezni državi Georgia, s svojim heavy metalom pa so sceno oplemenitili z albumi Happenstance, All That Remains, Chasing The Grail itd., trenutno pa predstavljajo lani izdani album Judas.

Takega rock spektakla ne smete izpustiti, zato hitro po vstopnice! Na voljo so prek On-Parole in Eventima.

Organizacija: KUD Veseli dihurčki.

Predvaja se…