Glasba

19. 09. 2014

MOVEKNOWLEDGEMENT / See / + Koala Voice

Moveknowledgement otvarjajo novo sezono Kina Šiška! Končno! In to s povsem novim materialom, ki je nastajal to poletje, luč sveta v obliki albuma “SEE” pa bo ugledal 12. 9., točno teden dni pred njegovo premierno koncertno predstavitvijo! V vlogi predkupine se bodo prvič na velikem odru Kina Šiška predstavili zmagovalci prve sezone Špillige – zasedba

Moveknowledgement otvarjajo novo sezono Kina Šiška! Končno! In to s povsem novim materialom, ki je nastajal to poletje, luč sveta v obliki albuma “SEE” pa bo ugledal 12. 9., točno teden dni pred njegovo premierno koncertno predstavitvijo!

V vlogi predkupine se bodo prvič na velikem odru Kina Šiška predstavili zmagovalci prve sezone Špillige – zasedba Koala Voice!

Pred nami je torej peti studijski album Moveknowledgement, ki tudi v letu 2014 nadaljujejo svojo raziskovalno pot. Na albumu “See” se njihov prepoznavni slog sreča iz oči v oči z zapuščino psihadeličnega rocka. Da bi naredile prostor kitarskim odisejadam, klaviaturskim eksplozijam in N’tokovim reperskim deviacijam, se pesmi raztegnejo daleč preko radijem prijaznih dolžin in poslušalca vabijo na potovanje v distopično prihodnost.

Besedila so ostra, vesoljsko odtujena in hkrati prizemljena v realnosti današnjega časa. Če pa novi Moveknowledgementi niso ravno prijazni komercialnim radijskim formatom, so toliko bolj prijazni plesišču, saj vseh 8 pesmi skupaj drži neprekinjeni pulz krautrockovskega bobna in basa. Album “See” je shizofreni zvočni manifest glasbenikov, ki gledajo svet okoli sebe in se tudi zavedajo, da smo ves čas opazovani.

DSC_6464

Koala Voice, ki se bo v vlogi predskupine na velikem odru predstavila prvič, pa je štiričlanska zasedba iz Kisovca, ki jo sestavljajo Domen Don Holc (kitara), Manca Trampuš (kitara,vokal), Miha Prašnikar(bobni, back vokal) in Tilen Prašnikar(bas).

Glasbeno stojijo na križišču (rock, moderni pop, disco). Včasih zaletavo razbijaški, drugič že prav nesramno popoidni. Koncertirati so pričeli leta 2012, za njimi pa je precej uspešnih nastopov, med drugim tudi nastop na Vičstocku 2013 ter Rock Otočcu 2013. Prav tako so zabeležili zmago na Festivalu Vizije 2014 in na Špil ligi 2014, sprejeti pa so bili tudi na Klubski Maraton 2014.

Zaradi iskreno pozitivnega odziva poslušalcev in poslušalk ter lastne želje, so se odločili posneti svoj prvi album(snemanje še poteka), pri katerem jim pomaga producent Peter Dekleva.

Predvaja se…