Glasba

22. 12. 2021

dvorana Komuna

MORVERN

promocija novega albuma Captain Trips

Festival Žmoht prinaša koncertno premiero novega albuma ‘Captain Trips’ spalničnega indie rock projekta Morvern, ki domačo sceno zadnja leta skrbno zalaga s prvovrstnimi slackerskimi štikli za sončne dni in zaprašenim garažnim ruženjem, fino zapakiranim v avtorsko pesmopisje z rahlo psihedelično noto.

Trboveljsko-ljubljanski indie hiperaktivnež Morvern se na oder Kina Šiška vrača z novim albumomCaptain Trips, ki izide 17. decembra. Kot eden vztrajnejših domačih spalničnih producentov se Morvern tokrat predstavlja z doslej najbolj dodelanim izdelkom, ki predstavlja že njegovo enajsto izdajo za junake slovenskega glasbenega podzemlja ŠOP Records.

Album ‘Captain Trips’ se je za Morvernove standarde kuhal netipično dolgo, a vseeno uteleša njegovo nenehno spreminjajoče se pesmopisje in zvok, ki ga je v tokratnem primeru navdihnill krog najožjih sodelavcev in prijateljev. Pod silnim vplivom ameriškega rokenrola in folka se na novi plošči izpostavi iskanje zlatega ravnovesja med njegovo “žešćo” in mehkejšo stranjo. Morvern sicer ostaja idejni vodja, a na tokratni plošči še kako izstopajo vložki najbližjih sodelavcev, denimo Nejca Čulka, še enega močnega zasavsko-posavskega glasbenika (član benda HAY), ki je za vse kompozicije prispeval žive bobne in s tem albumu vtisnil živahnejši, ritmično impozantnejši karakter. K končnemu izdelku so prispevali tudi kompanjoni Damjan Manevski (Lelee/Rush to Relax), Erik Kerpan (Long Dumb Voices) in Vasja Onič (ujma/persons from porlock), ki se mu bodo kot že nekajkrat doslej tudi tokrat v živo pridružili na odru. Morvern je pripravljen.

Lepo vabljeni na predbožično indie fešto v Komuno.

VSTOPNICE ŽE V PRODAJI PREK SPLETA IN PRODAJNE MREŽE EVENTIM.

BON21
Za nakup vstopnice je mogoče unovčiti tudi BON21 na blagajni Kina Šiška od ponedeljka do petka med 15.00 in 20.00 oziroma na dan dogodka. Več o načinu unovčevanja ter dokumentih, ki jih potrebujete za unovčitev, si preberite na spletni strani FURS.

https://www.instagram.com/morvernxband

https://linktr.ee/morvern

Organizacija koncerta: Moonlee Records in Kino Šiška

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.

Festival ŽMOHT 2021 sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Predvaja se…