Glasba

30. 10. 2023

dvorana Katedrala

MONONEON

koncert

MonoNeon, z grammyjem nagrajeni glasbeni genij, ki je ustaljene ideje igranja basa postavil na glavo, bo prvič nastopil v Sloveniji! “Jebeno največji električni basist” po besedah Fleaja iz Red Hot Chili Peppers je sodeloval z mnogimi sodobnimi glasbeniki – med drugim je bil tudi eden zadnjih sodelavcev velikega Princea. MonoNeonova magnetna odrska prezenca in naelektreni nastopi so navdušili občinstva po vsem svetu in komaj čakamo, da ga oktobra končno gostimo v Šiški.

ZA FENE: Thundercat, Cory Henry, Kendrick Lamar …

Dywane Thomas Jr. oz. MonoNeon se je dokazal za resničnega virtuoza, ki kljubuje konvencijam in premika meje možnega na bas kitari. S svojim izjemnim talentom, edinstvenim slogom in nepopustljivo ustvarjalnostjo je požel vsesplošno priznanje in pustil neizbrisen pečat v svetu glasbe. MonoNeon črpa navdih iz različnih glasbenih zvrsti, vključno s funkom, soulom, jazzom, rockom in eksperimentalnimi pristopi, ki so mu prislužili primerjave z Johnom Cageom. S svojim ustvarjanjem je razvil prepoznaven slog, ki brezhibno združuje te vplive v zvočno tapiserijo, tkano iz bogatih, gruvajočih in kompleksnih bas linij.

Poleg rednega nalaganja viralnih videoposnetkov mojstrskega igranja prepoznavnega barvitega »readymade« basa na YouTubeu je MonoNeon pritegnil tudi pozornost številnih glasbenih ikon in imel privilegij sodelovati z nekaterimi največjimi zvezdami v poslu. Predvsem njegovo partnerstvo z legendarnim Princeom, vključno z igranjem v poslednji zasedbi preminulega glasbenika, je še utrdilo status MonoNeona kot revolucionarnega umetnika. Delal je tudi z Mac Millerjem, Ne-Yom in Coryjem Henryjem, leta 2020 pa je prejel tudi grammyja za svoj prispevek k Nasovemu albumu King’s Disease. Pripravite se na nepozaben večer ob njegovem oktobrskem debiju v Šiški.

Vstopnice v prodaji v petek, 19. 5. 2023 ob 11.00 prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…