Razstava

06. 09. 2018 - 08. 10. 2018

DobraVaga

umetnica na mesec

Monika Slemc: MALA PARTICIJA

Jesensko sezono mesečnih razstav bo otvorila Monika Slemc, mlada umetnica, ki trenutno opravlja magistrski študij slikarstva na ljubljanski ALUO. V njenem ustvarjanju jo zanima predvsem odnos med človekom in naravo v tehnološko vedno bolj napredni dobi, pri tem pa prevprašuje tudi pozicijo slikarstva kot medija v času sodobne tehnologije. Poudarek leži na samem ustvarjalnem procesu – z različnimi postopki poskuša vzpostaviti usmerjen pogled, kjer se podoba ne podredi gledalcu, pač pa se mu stalno izmika.

Monika Slemc (1994) se je po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je leta 2017 diplomirala pri profesorju Zmagu Lenárdiču. Na akademiji nadaljuje magistrski študij. Zanimata jo predvsem slikarstvo in kiparstvo. Njen likovni opus se ukvarja z razmišljanjem o današnjem statusu slikarstva, pri čemer je eden glavnih motivov in vir inspiracije narava.

Kot uvod v razstavo se bomo 6. 9. ob 18:00 srečali Z umetnico osebno. Vabljeni, da se pridružite pogovoru, ki ga bo vodila Ajda Ana Kocutar.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…