Vizualna umetnost

25. 10. 2016 - 21. 11. 2016

MIMOGREDE Z VESNO BUKOVEC (Cikel razstav v javnem prostoru)

Vizualna umetnica Vesna Bukovec v svojem delu raziskuje najrazličnejše medije, v sklopu razstavnega cikla Mimogrede pa se bo mimoidočim na Vegovi ulici predstavila z aktualno produkcijo risb, s katero podaja svoj komentar in kritiko sodobne družbene realnosti. Vesna Bukovec (1977) je diplomirala iz kiparstva in zaključila magistrski študij na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in

Vizualna umetnica Vesna Bukovec v svojem delu raziskuje najrazličnejše medije, v sklopu razstavnega cikla Mimogrede pa se bo mimoidočim na Vegovi ulici predstavila z aktualno produkcijo risb, s katero podaja svoj komentar in kritiko sodobne družbene realnosti.

Vesna Bukovec (1977) je diplomirala iz kiparstva in zaključila magistrski študij na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Je samozaposlena v kulturi in deluje kot samostojna avtorica ter v okviru umetniške skupine KOLEKTIVA (z Metko Zupanič in Lado Cerar). Ustvarja v različnih medijih (risba, video, instalacija) in pri tem uporablja različne postopke (raziskava, apropriacija, participacija idr.). Predstavila se je na vrsti samostojnih in skupinskih razstav v domačem in mednarodnem prostoru.

www.vesna-bukovec.net

Organizacija: TAM-TAM in Kino Šiška.
Ilustracija: Vesna Bukovec – Varnost za koga?, 2016

Predvaja se…