Vizualna umetnost

27. 09. 2016 - 24. 10. 2016

MIMOGREDE Z DAVIDOM KRANČANOM (Cikel razstav v javnem prostoru)

TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi bo od torka, 27. septembra, v znamenju stripa! Zasedel jo bo namreč stripar in ilustrator David Krančan, ki tako v teoriji kot v praksi raziskuje razsežnosti stripa kot likovnega izraza in specifike stripovske naracije. Krančan bo tudi avtor plakata in celostne grafične podobe letošnjega festivala stripa Stripolisfest, ki bo potekal

TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi bo od torka, 27. septembra, v znamenju stripa! Zasedel jo bo namreč stripar in ilustrator David Krančan, ki tako v teoriji kot v praksi raziskuje razsežnosti stripa kot likovnega izraza in specifike stripovske naracije. Krančan bo tudi avtor plakata in celostne grafične podobe letošnjega festivala stripa Stripolisfest, ki bo potekal med 5. in 9. oktobrom na različnih ljubljanskih prizoriščih. Pričakujte pravo vizualno poslastico!

DAVID KRANČAN (1984) je zaključil študij vizualnih komunikacij na oddelku za oblikovanje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Že skoraj petnajst let je član uredništva revije Stripburger. Z Andražem Poličem sta ustvarila haiku-strip Na prvem tiru, ki je izšel leta 2008 pri Stripburger/Forum Ljubljana. 2014 je izdal strip za otroke Grdina, leto kasneje pa še stripovski album Pijani zajec, ki je na lanskem Slovenskem knjižnem sejmu prejel nagrado za najlepši slovenski strip. Oba stripa sta nastala po pripovedkah Zverinice iz Rezije. Zadnja leta lahko spremljate njegovo ilustratorsko delo na naslovnicah Dnevnikovega Objektiva. Živi in dela v bližini Kranja.

Organizacija: TAM-TAM in Kino Šiška | v sklopu festivala Stripolisfest 2016.

Predvaja se…