Glasba

28. 02. 2018

Katedrala

MILKY CHANCE

+ Conner Youngblood

V Slovenijo prvič prihaja nemška glasbena senzacija Milky Chance, ki je spletu in svetu zavladala z uspešnico ‘Stolen Dance’! Skupina, ki s pop občutkom spaja elektronske beate in folk napeve, nas bo obiskala s svojim novim albumom, na katerem je svoj že tako nalezljiv zvok razvila in obogatila z živim instrumentarijem. Pred njo bo nastopili vzhajajoči zvezdnik Spotifyja, teksaški multi-instrumentalist in spalnični producent Conner Youngblood.

Glasbena kariera Milky Chance se bere kot novodobna pravljica. Clemens Rehbein in Phillipp Dausch sta se spoznala v šoli, skupaj igrala v jazz kvartetu, po njegovem razpadu pa nadaljevala s skupnim ustvarjanjem. Leta 2013 sta izdala prvi single kot Milky Chance, viralno uspešnico ‘Stolen Dance’, ki je do danes nabrala že več kot 330 milijonov ogledov samo na YouTubeu!

Kljub hipnemu uspehu pa je dvojec hitro dokazal, da ni le muha enodnevnica. Prvenec Sadnecessary je z opojno kombinacijo ležernega elektronskega utripa, sproščenih kitar in prepoznavnega vokala osvojil tako kritike kot poslušalce – med drugim je bil na nagradah European Border Breakers Award, med katerih prejemniki so tudi Adele, Damien Rice, Mumford and Sons ter številni drugi, imenovan za najboljši album leta 2015, za fenici pa sta se razglasili tudi Jessica Alba in Miley Cyrus.

Po razprodanih dvoranah in osvojenih lestvicah po celem svetu zasedba Milky Chance svojo uspešno pot zdaj nadaljuje z drugim albumom, marca 2017 izdanim Blossom, za katerega se je razširila v kvartet. Zasedba, ki se še vedno ponaša s pretanjenim smislom za podajanje prijetnega vzdušja prek skladb, je po mnenju kritikov še presegla pričakovanja in posnela izvrsten, dopadljiv album. Bogat organski zvok zasedbe bo pri nas prvič v živo zazvenel konec februarja – velja si označiti koledarje, da ne zgrešite ene najbolj uspešnih evropskih skupin zadnjih let!

Pred Milky Chance nas bo ogrel ameriški mladenič Conner Youngblood, ki si samosvojo pot utira v širokem žanrskem razponu od bluegrassa in folka do hiphopa, njegov drugi EP The Generation of Lift pa je v le dveh letih nabral že več kot 4,5 milijona predvajanj na Spotifyju.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…