Vizualna umetnost

03. 05. 2019 - 01. 06. 2019

Galerija DobraVaga

umetnica na mesec

Mia Paller: SLED

razstava

Trace (Sled) je fotoknjiga, v kateri so zbrane sledi in poteze, ki spominjajo na detajle s slik in risb – poteze čopiča, packe barve ipd. Mlada likovna umetnica je skozi fotografijo raziskovala tovrsten tip fragmentov v javnem prostoru, kjer teh oblik ne opazimo, saj gre za sledi obrabe in zoba časa. Z vključitvijo njihovih fotografij v knjigo sledi postanejo pomembne in začnemo jim pripisovati pomen skozi povezave. Fotoknjiga je delno tudi skicirka – prazne strani so namig, da uporabnik lahko intervenira v knjigo.

Mia Paller (1995) je diplomantka slikarstva Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V študijskem letu 2017/18 je opravila trimesečno izmenjavo Erasmus+ na Akademiji Minerva v Groningenu na Nizozemskem, kjer je dokončala tudi svojo diplomsko nalogo. Septembra 2018 se je vpisala na dveletni magistrski program Medijski dizajn: Mediji na osnovi leč na Inštitutu Piet Zwart. Zanimajo jo zlasti slikarstvo, fotografija in animacija. S kratkima animiranima filmoma Laundry in …Smell the coffee je sodelovala na več festivalih, med drugim na Animateki (Ljubljana 2016 in 2018) ter 2. Reviji slovenskega animiranega filma (Celje 2018). Razstavljala je na skupinskih razstavah v Layerjevi hiši (Kranj 2018), v Galeriji Equrna (Ljubljana 2018) in drugje. Samostojno se je predstavila z razstavama v Galeriji Hiša mladih (Ajdovščina 2018) in Nočni izložbi Pešak (Ljubljana 2018). Trenutno študira in živi v Rotterdamu na Nizozemskem. V Odprtem ateljeju v galeriji DobraVaga je ustvarjala od julija do avgusta 2018.

Za uvod v razstavo se bomo 3. 5. ob 18:00 srečali Z umetnico osebno. Vabljeni, da se pridružite pogovoru, ki ga bo vodila Ajda Ana Kocutar.

Vstop prost.

Organizacija: Kino Šiška. 

Predvaja se…