Vizualna umetnost

05. 06. 2021

Galerija DobraVaga

Mesto potrebuje zemljevid / PRESTAVLJENO

delavnica

V sklopu programa 5. obletnice galerije DobraVaga pripravljamo delavnico pod mentorstvom vizualne umetnice Nike Rupnik. Udeleženci se bodo na delavnici sprehodili po urbani krajini Ljubljane. To bodo raziskovali z vizualnim dokumentiranjem lastnih vtisov ter razmišljali, kako je naše gibanje in naseljevanje prostora spremenila epidemija. S pomočjo grafičnih tehnik in dela v skupini bodo udeleženci lahko na novo izkusili mesto kot preplet arhitekture in živetih izkušenj njegovih prebivalcev. Rezultate mapiranja bodo na koncu združili v zemljevid subjektivno doživetega javnega prostora.

DOGODEK JE PRESTAVLJEN NA DRUG TERMIN – NOV DATUM TBA

Mentorica: Nika Rupnik

Nika Rupnik (1991) je akademska slikarka in samozaposlena v kulturi. Navdih za ustvarjanje ji predstavlja predvsem urbano okolje, o katerem razmišlja skozi medije risbe, slike, fotografije in grafike. Kot vizualna umetnica aktivno sodeluje v domačem galerijskem svetu, deluje pa tudi na področju kulturno-umetnostne vzgoje. V preteklosti je sodelovala pri projektih Sezama in Kinodvora ter bila stalna zunanja sodelavka MGLC, kjer je vodila in izvajala pedagoški program za otroke in odrasle ter demonstracije grafičnih tehnik. Deluje tudi kot ilustratorka.

Število udeležencev je omejeno. Prijave sprejemamo na urska.aplinc@dobravaga.si

Organizacija: Kino Šiška / DobraVaga

Udeležba je brezplačna.

Posebno obvestilo: Ob vstopu na prireditveni prostor morate izkazati negativen rezultat PCR ali HAG testa, potrdilo o prebolelosti oziroma cepljenosti, po navodilih NIJZ in odloku v Uradnem listu, do preklica oziroma spremembe.

Predvaja se…