Delavnice

16. 10. 2021

Galerija DobraVaga

Mesto potrebuje zemljevid

delavnica

V času 5. obletnice delovanja galerije DobraVaga se oziramo po svoji okolici in razmišljamo o mestu ter medsosedskih odnosih. Tako vas vabimo na delavnico mapiranja, ki jo bo vodila vizualna umetnica Nika Rupnik.

Mentorica: Nika Rupnik

Udeleženci se boste na delavnici sprehodili po urbani krajini Ljubljane. Raziskovali jo boste z vizualnim dokumentiranjem lastnih vtisov in razmišljali, kako je naše gibanje in naseljevanje prostora spremenila epidemija. Z uporabo grafičnih tehnik in dela v skupini boste udeleženci lahko na novo izkusili mesto kot preplet arhitekture in živetih izkušenj njegovih prebivalcev. Rezultate mapiranja boste na koncu združili v neke vrste zemljevid subjektivno doživetega javnega prostora.

Delavnica je brezplačna in namenjena starejšim od 15 let. Število udeležencev je omejeno. Obvezne predhodne prijave sprejemamo na: urska.aplinc@dobravaga.si.

Trajanje: cca. 3 ure

Nika Rupnik (1991) je akademska slikarka in samozaposlena v kulturi. Navdih za ustvarjanje ji predstavlja predvsem urbano okolje, o katerem razmišlja skozi medije risbe, slike, fotografije in grafike. S svojimi slikarskimi in risarskimi deli aktivno sodeluje v domačem galerijskem svetu. Že več let je tudi zelo dejavna na področju kulturno-umetnostne vzgoje. V preteklosti je veliko sodelovala pri projektih Sezama (združenja staršev in otrok) ter Kinodvora. Bila je stalna zunanja sodelavka MGLC, kjer je vodila in izvajala pedagoški program za otroke in odrasle ter demonstracije grafičnih tehnik. Deluje tudi kot ilustratorka.

PCT POGOJI

Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo.

Organizacija: Kino Šiška/DobraVaga

Predvaja se…