21. 09. 2016 - 24. 09. 2016

MEDNARODNA KONFERENCA REPETITION/S V LJUBLJANI

Med 21. in 24. septembrom bo v Ljubljani na različnih prizoriščih potekala mednarodna konferenca REPETITION/S: Performance and Philosophy in Ljubljana. Slednja je ena največjih filozofskih konferenc v Sloveniji doslej, ki se je bo udeležilo več kot 120 vrhunskih filozofov, gledaliških teoretikov in umetnikov z vsega sveta. Veliko število udeležencev prihaja iz Avstralije, ZDA in Azije, organizatorji pa

Med 21. in 24. septembrom bo v Ljubljani na različnih prizoriščih potekala mednarodna konferenca REPETITION/S: Performance and Philosophy in Ljubljana. Slednja je ena največjih filozofskih konferenc v Sloveniji doslej, ki se je bo udeležilo več kot 120 vrhunskih filozofov, gledaliških teoretikov in umetnikov z vsega sveta. Veliko število udeležencev prihaja iz Avstralije, ZDA in Azije, organizatorji pa pričakujejo pa tudi dober lokalni obisk. K odmevnosti konference prispevajo tudi znana imena vabljenih predavateljev, kot so Mladen Dolar, Alenka Zupančič, Bojana Kunst, Keti Čuhrov, Samo Tomšič, Oksana Timofeeva, Andrew Benjamin, Freddie Rokem, Justin Clemens in drugi.

Tematika predavanj in performansov je eden najaktualnejših konceptov sodobne filozofije – vprašanje ponavljanja, ki ga po eni strani povezujemo z aktualnimi političnimi in ekonomskimi vprašanji ter vprašanji novih tehnologij, na drugi strani pa s teorijo performansa, s filmom in z zgodovino umetnosti.

Program je objavljen na njihovi spletni strani. Za obiskovalce iz Slovenije je udeležba na konferenci brezplačna, potrebna pa je registracija na www.repetitions2016.org/register.

Prireditelji: Mestni muzej Ljubljana, Univerza v Ljubljani – Filozofska fakulteta, Združenje Aufhebung.

Partnerji: Performance Philosophy, Univerza  v  Parizu-Sorbonne  (VALE  in  PRITEPS), Center urbane kulture Kino Šiška, MG+MSUM, Kud Pozitiv, DIC, ZRC SAZU, Univerza Monash, Plesni Teater Ljubljana, Radio Študent, Mestna občina Ljubljana, Ljubljana – Zelena prestolnica, Berlinski senat.

Predvaja se…