Glasba

14. 12. 2018

dvorana Katedrala

predstavitev nove plošče

MATTER

+ YGT Live! + Acty

Nesporni vladarji slovenske urbane scene Matter so ob predstavitvi svoje druge plošče v Šiški poskrbeli za nepozabno in razprodano praznovanje naše obletnice. Zdaj se vračajo in jačajo s tretjo ploščo v prav toliko letih, tridelno Troglav, s katero utemeljejo svoj triumvirat v Podalpju.

S prvim, Amphibios (2016), so se Dacho, Levanael in Tunja zlili v eno, zakoličili osnove enega najbolj izvirnih zvočnih izrazov samostojne Slovenije in sprožili polemike o sami srži njihove glasbe. Z drugim, Mrk (2017), so zasvetili še močneje, se vpisali med legende in spotoma še razprodali našo veliko dvorano. Zdaj je čas za novo poglavje, tridelni vzpon na Troglav in potrditev primata na domači sceni.

Plošča, ki bo pri založbi rx:tx izšla v treh časovnih obdobjih do predstavitvenega koncerta v Šiški, je stoodstotno Matter, dvoživka v treh samostojnih, a neločljivih enotah. Že ponarodele fraze in zeitgeistovski prebliski se razplajajo ter vrtinčijo v oblaku spet skrbno dodelanih beatov, navdih pa išče v patriotskem prevpraševanju domačega okolja, miselnosti, kulture, pa tudi samorefleksiji nad lastnimi dosežki. Smer novega opusa začrtujeta že znana in znamenita komada “Sedimenti” ter “Ljubljana”, preostali sledijo v prihodnjih tednih, naša Katedrala pa že čaka nate. In na tvojo mami, seveda. Po preteklih izkušnjah sodeč ne gre odlašati z nakupom vstopnice.

Pred koncertom nas bo s kratko-sladkim nastopom ogrel mlad reper Acty iz skejtersko-dizajnerske ekipe LYC, po Matter pa se preselimo nadstropje nižje, kjer bosta s klubskim live actom nastopila YGT. Nazadnje sta nas domača post-poperja razplesala v okviru septembrskega allnighterja z Daphnijem, decembra pa bosta prav tako izdala novo ploščo, poimenovano Sinking Ship.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…