Vizualna umetnost

09. 09. 2021

Galerija DobraVaga

UMETNICA NA MESEC

Maša Knapič: Sharpening … Please Steady Your Device

Septembra se v DobriVagi s samostojno razstavo predstavlja umetnica Maša Knapič. Osnovno izhodišče njene prakse je slikarski medij. Ukvarja se predvsem z vprašanjema kakšna je pozicija slikarstva danes in kakšna je (še) lahko njegova vsebina. V svojem delu skozi ponavljanje, uporabo različnih tehnoloških postopkov in eksperimentiranjem z materiali gradi podobe, ki namigujejo na vsebino, ki pa se izmika. Slike na razstavi so razpršene in razstavljene na dele, ki so v soodvisnem razmerju. Stabilnost je dosežena zaradi ponavljanja elementov, vendar obstaja verjetnost, da se v nekem trenutku spremeni in poruši.

Maša Knapič (1996) je leta 2019 diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje magistrski študij. Deluje na področju slikarstva, ki ga razume v neločljivem razmerju z drugimi mediji. Slikarska dela postavlja v koherenten odnos z risbo, plastiko in prostorom. Raziskuje vpliv okolja na posameznika, ponavljanje vzorcev obnašanja ter identiteto. Pri tem jo zanimata razmerje med podobo in njenim nosilcem ter kontekst, v katerega se posamezno delo vpenja. Pogosto manipulira z zmožnostmi materiala, v katerem deluje. Ukvarja se tudi z oblikovanjem. Od leta 2018 sodeluje pri študentski platformi Galerija 7:069, kjer deluje kot organizatorka razstav.

Na ogled do 4. oktobra 2021.

PCT POGOJI

Ob vstopu v galerijski prostor je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo.

Organizacija: Kino Šiška / DobraVaga

Vstop prost

Predvaja se…