Glasba

30. 11. 2018

dvorana Komuna

MARKO LOUIS

+ after: DJ Zeds & DJ Bayo

Srbski glasbeni fenomen Marko Louis prvič prihaja v Slovenijo! V glasbeno družino rojen pevec že od malih nog posluša soul in jazz iz šestdesetih ter sedemdesetih let 20. stoletja. V svojem lastnem ustvarjanju je zvoke, ki so zaznamovali njegovo otroštvo, združil in ozaljšal z vplivi svoje domovine, njegovo balkansko videnje soula, R&B-ja ter popa pa se nezaustavljivo hitro širi po regiji. Ob prvem obisku nam bo predstavil svoj novi album Euridika, na katerem med drugim v čudovitih duetih sodeluje z Božom Vrećom, sarajevskim bendom Helem Nejse in celo svojo sestro Majo.

Izjemen glas, občutek za ravno prav veličastne aranžmaje in prijeten značaj so Marka Louisa iz rodne Nemčije, kjer je bil rojen, popeljali nazaj v domovino njegovih staršev. Že s prvim albumom Shine On Me (2015) je začel osvajati srca po Balkanu, po prav tako uspešnem nasledniku Beskraj (2017) pa svojo glasbeno pot nadaljuje z oktobra izdano ploščo Euridika.

Po koncertu bo za nadaljevanje petkovega plesnega razpoloženja pozno v noč poskrbel domači mash-up mojster in protagonist znamenitih ljubljanskih Sladic DJ Zeds s podporo DJ Bayota.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…