Ples/gledališče

15. 08. 2019 - 21. 08. 2019

dvorana Katedrala

Maayan Danoch: IN-LIGHT

plesna rezidenca

Tekom rezidence v Kinu Šiška bo koreografinja Maayan Danoch razvila delo In-Light, interaktivno instalacijo, pri kateri je glavna komponenta svetloba. Svetloba je temeljni pogoj videnja, vendar ni zaslužna samo za vidnost nečesa, temveč tudi za oblikovanje, kako se nekaj predstavi gledalcu.

Skupaj z umetniki Miho Horvatom, Ivanom Mijačevićem in Anjo Bornšek bo raziskala in sestavila interakcije med svetlobo, telesom, prostorom in gibanjem, ki so z različnih točk vidne drugače. V sklopu instalacije bodo gledalci v prostor vstopili na določenih mestih, nato pa se po predhodno določeni poti premikali med lokacijami. Z vsakim premikom bodo deležni novega vidnega polja, novega odnosa do prostora in drugih v njem. S prisotnostjo in gibanjem v prostoru so gledalci integrirani v delo, postanejo del njegove prostorske in gibalne kompozicije, ki so ji hkrati priča in jo omogočajo.

In-Light gledalce angažira v praksi spreminjajočih se perspektiv in jih vabi, da izkusijo preobrazbo dogodka, ne, ker se spreminja, temveč ker oni spremenijo svoj odnos do nje. Posledično In-Light zakasni pomembnost presoje, zavzemanja pozicije ali padanja v sklep. Sooči nas z mejami lastne perspektive in nas vabi, da premislimo, kako je percepcija konstruirana. 

Dogodek je zaprtega tipa.   

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…