Glasba

20. 06. 2019

dvorana Komuna

LYSISTRATA

+ Body Says No

Za junij napovedujemo post-hardcore ujmo, veličastno v svoji silnosti, ki jo bosta zakuhala francoski trio Lysistrata, eden najboljših koncertnih bendov francoskega podtalja, in domača veteranska postava v novem glasbenem telesu Body Says No. Kitarski šus, ki bo odzvanjal še celo poletje!

Rohneči francoski post-hardcoraši Lysistrata žgejo v najžlahtnejši tradiciji vzornikov, kot so At the Drive-In, Refused in Sonic Youth. Nebrzdano, divje, prekipevajoče od mladostniške energije – trio v občinstvo zagnano zaluča post-rockerske, noise in math rock elemente ter se z njim radosti v virtuoznem kaosu, ki nastane. Okoli benda zasluženo vrejo oznake, kot je “najboljši francoski koncertni bend”, pobrali so že kup glasbenih nagrad, njihov sloves pa, tako kot pri že omenjenih vzornikih, pljuska tudi izven alternativnih okvirov – njihov nastop na festivalu Rock en Seine je na primer fotografiral Hedi Slimane, znameniti fotograf in kreativni direktor modnih znamk Dior Homme, Yves Saint Laurent ter Celine, ki ga je Vogue leta 2018 razglasil za najbolj vplivnega Francoza na svetu. Bend nam bo v Šiški predstavil odličen prvenec The Thread iz leta 2017, nadejamo pa se lahko tudi novega materiala.

Tudi v Ljubljani bazirana zasedba Body Says No se napaja pri podtalnih žanrih žgočih kitar, od noise rocka in post-punka do stonerja. Čeprav se zdi, da je bend na domači sceni prisoten šele nekaj mesecev – prvi EP so izdali decembra lani –, v postavi najdemo prekaljene stare mačke iz zasedb Karmakoma, Low Peak Charlie, Tovariš Strmoglavljen, Zmajev rep, Akami, Suzi Soprano, MeduzaleM in theLIFT. To široko ustvarjalno zaledje in temu ustrezen zvočni arzenal se je izkazal za svež veter v Podalpju, ki zbuja radovednost, v katere smeri bo še zapihal, da zadeva funckionira tudi v živo pa smo se lahko prepričali na nedavnem nastopu, ko so fantje ogreli Channel Zero za bostonske Kal Marks.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.


Podprto s strani 
Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…