Vizualna umetnost

18. 04. 2016 - 13. 05. 2016

LUKA SAVIĆ IN BORUT VOGELNIK: POPOLNOMA ENAKO IN POPOLNOMA RAZLIČNO (Cikel samostojnih razstav)

K razstavi povabljeni umetnik in filozof Luka Savić je v samo zasnovo predstavitve vključil delo drugega umetnika. Savić in Borut Vogelnik tako z dvema že obstoječima in že razstavljenima reinterpretacijama Duchampa preko skupne prezentacije načenjata dialog, izpostavljata formalno-vsebinske podobnosti kot tudi odklone, ki nakazujejo nove dileme. Luka Savić (1990) je študent Akademije za vizualne umetnosti

K razstavi povabljeni umetnik in filozof Luka Savić je v samo zasnovo predstavitve vključil delo drugega umetnika. Savić in Borut Vogelnik tako z dvema že obstoječima in že razstavljenima reinterpretacijama Duchampa preko skupne prezentacije načenjata dialog, izpostavljata formalno-vsebinske podobnosti kot tudi odklone, ki nakazujejo nove dileme.

Luka Savić (1990) je študent Akademije za vizualne umetnosti (AVA) in študent filozofije na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Borut Vogelnik (1959) je leta 1983 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Je ustanovni član skupine Irwin, v kateri deluje vse od leta 1983, in izredni profesor na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

FB dogodek>

Kuratorica: Lara Plavčak

Kino Šiška razstavlja vsak dan od 12.00 do 23.00 (zgornje preddverje). Vstop prost.

Organizacija: Kino Šiška.

Vabljeni na vodstvo po razstavi Popolnoma enako in popolnoma različno v sredo, 11. 5. 2016, ob 16. uri v zgornjem preddverju Kina Šiška. O razstavi, konceptu in zasnovi predstavljenih del bosta spregovorila oba sodelujoča umetnika Luka Savić in Borut Vogelnik.

Predvaja se…