Ostalo

13. 11. 2017

SIGIC

fundaMENT Serial

LUCIJA IVŠIĆ

predavanje na temo glasbenega posla

Lucijo Ivšić slovenska javnost že pozna kot frontwoman, pevko in kitaristko hrvaške zasedbe Punčke. Malokdo pa ve, da je v bendu zadolžena tudi za booking in management. Bend lahko torej številne aktivnosti, ki zadevajo koncertiranje in predstavljanje, opravi kar sam. Seveda, če ima nekoga, ki je kot Lucija.

Lucija je zaposlena v zagrebški LA Agency, kjer nastopa kot booker varovancev agencije, hkrati pa asistira pri organizaciji balkanskih turnej številnih drugih tujih zasedb. Je asistentka produkcije številnih koncertov pod okriljem LA Agency (The Kills, Warpaint, The Cult, Duran Duran, Pet Shop Boys…), sodeluje pa tudi v produkciji festival s področja filma in fotografije (Motovun Film Festival, Dnevi hrvaškega filma, Organ Vida…)

Srečanje bo potekalo v hrvaškem jeziku. Prijavite se tukaj.

fundaMENT Serial se bo odvijal predvidoma enkrat mesečno na SIGIC-u, občasno pa tudi v Kinu Šiška. Osredotočen bo na vabljenje tujih glasbenih profesionalcev, ki bodo predstavljali svoje prakse, izzive, težave in priložnosti s katerimi se pri svojem delu srečujejo. Predvsem pa bodo predstavljali glasbeno okolje iz katerega prihajajo, z namenom, da domačim bendom in njihovim zastopnikom približajo ta teren in jim predstavijo poti in možnosti za širjenje njihovega dometa v mednarodni prostor. Posamezna srečanja bodo vključevala tudi delavnico, kjer bodo lahko udeleženci predstavili svoje glasbene projekte in skupaj s predavatelji odkrivali nove priložnosti za svoj razvoj in preboj.

fundaMENT sta skupaj zasnovala SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center ter CUK Kino Šiška, z namenom vzgoje in usposabljanja podpornega kadra, ki predstavlja nepogrešljiv del glasbenega posla. Prvo leto je fundaMENT služil pripravi na festival in konferenco MENT Ljubljana. Med predavatelji so se znašli številni že uveljavljeni domači glasbeni profesionalci, ki so z udeleženci delili svoje izkušnje in primere dobrih praks pri sokreiranju karier glasbenikov in zasedb. V naslednjem letu je fundaMENT pogledal čez mejo in spoznaval prakse, ki se jih lotevajo Login Kochishki (Makedonija), Hannes Tschürtz (Avstrija) in Sanjin Đukić (Hrvaška). Lanskoletna edicija je znova prečesala domačo sceno in se osredotočila na pogoje digitalnega glasbenega založništva in odnosov med bendi in organizatorji na domači sceni.

Organizacija: SIGIC in Kino Šiška.

Predvaja se…