02. 09. 2014 - 07. 10. 2014

Ljubljanska kolesarska scena

Mladi in mlajši odrasli morda vse od BMX vročice v osemdesetih niso toliko govorili o kolesih kot v zadnjih nekaj letih. Med ljudmi s stilom so postala moderna dizajnerska kolesa, med kul ljudmi pa je postalo nujno, da si kolo predelaš v oskubljeno fixie različico. Obnavljanje starih koles je vse bolj in bolj priljubljeno in

Mladi in mlajši odrasli morda vse od BMX vročice v osemdesetih niso toliko govorili o kolesih kot v zadnjih nekaj letih. Med ljudmi s stilom so postala moderna dizajnerska kolesa, med kul ljudmi pa je postalo nujno, da si kolo predelaš v oskubljeno fixie različico. Obnavljanje starih koles je vse bolj in bolj priljubljeno in očitno enako velja tudi za globalno priljubljenost Tour de Franca.

Kolesa so vsepovsod po svetu postala tema pogovora in identitete. Pa še zelo urbane identitete. V zadnjih nekaj letih so postala dosti več kot prevozno sredstvo. Kolo, ki ga vozite, je začelo poosebljati, kdo ste in kateremu urbanemu plemenu pripadate.

Ljubljana v tem smislu ni nobena izjema. V njej je prisotna živahna scena urbanih kolesarjev, ki jo je dokumentiral Tilen Sepič. Na podlagi njegovega raziskovanja bo nastalo pet kratkih filmov, od katerih bo vsak predstavljen ob začetku novega tedna. Eden po eden bodo razkrivali različne vidike raznolike in rastoče ljubljanske kolesarske skupnosti, ki je sicer majhna, a močno prepletena.


LJUBLJANSKA KOLESARSKA SCENA 1/5

Igrivost in pripadnost (individualnost, motivacija, povezovanje)

 

LJUBLJANSKA KOLESARSKA SCENA 2/5
Musguard blatnik (podjetnost, originalnost & trajnostna naravnanost)

 

LJUBLJANSKA KOLESARSKA SCENA 3/5
Dostavni tricikli (avtentičnost, odgovornost & kontinuiteta)

 

LJUBLJANSKA KOLESARSKA SCENA 4/5
Pici Bici – kolesarski butik (DIY & estetika vs. funkcionalnost)


LJUBLJANSKA KOLESARSKA SCENA 5/5
Izdelovalci koles po meri (ponovno uporaba, personalizacija, dizajn)

 

Tilen Sepič je multidisciplinarni oblikovalec, novomedijski umetnik ter zagovornik naredi-sam in odprtokodne kulture. Njegovo obsedenost s svetlobo lahko opazimo v svetilnih oblikovalskih predmetih, gibljivi fotografiji in videografiji.

 

sepic.cc
muslauf.si
pici-bici.com
musguard.com
markolo.si
fortunajda.wordpress.com
retro-rats.com
whatsthedeal.eu

logoti-recikl

Predvaja se…