Vizualna umetnost

31. 05. 2021 - 26. 06. 2021

Kino Šiška

Lisa Grosskopf: Morda bi bilo lažje nehati kaditi

Kuratorski cikel

Delo Lise Grosskopf se osredotoča na družbeno rabo fotografije, obnašanje ljudi v digitalnem svetu, razlike in posebnosti javnega ter zasebnega prostora, pa tudi na vprašanja spolnosti, spola in heteronormativnosti. S humornim pretiravanjem in izumljanjem strategij proti staranju umetnica v performativnem aktu razkriva absurdnost lepotnih standardov, ki zasedajo veliko prostora tako v javni kot zasebni sferi.

Lisa Grosskopf (1989) se je izobraževala na Univerzi uporabnih znanosti in na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju ter na Univerzi za umetnost v Linzu. Njena dela so bila predstavljena različnih razstavah, med drugim v Organhaus (Čongking, Kitajska), CCA (Tel Aviv, Izrael), Krinzinger Projekte (Dunaj, Avstrija) in Muzeju uporabnih znanosti (Frankfurt/Main, Nemčija). Umetnica se je udeležila številnih umetniških rezidenc in prejela štipendijo Avstrijskega zveznega kanclerstva za uveljavljajoče se umetnike.

Kurira Lara Mejač.

Kuratorski cikel 2021: Konstruirane identitete z različnih vidikov in izhodišč raziskuje družbene strukture in situacije, pri čemer izpostavlja proces izgradnje identitete posameznika znotraj določene skupnosti ter njene vloge v specifičnih družbenih ustrojih. Vsako razstavo bo pospremila publikacija, združene pa bodo predstavile cikel kot celoto. 

Organizacija: Kino Šiška

Vstop prost.

Predvaja se…