Glasba

26. 10. 2018

dvorana Komuna

LIFE OF AGONY

+ BillyBio + All Hail The Yeti

Life Of Agony je ena tistih zasedb, ki je zaslovela v prvi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja ob boku newyorškim bendom, kot so Biohazard, Madball in Vision Of Disorder.

Vsi trije omenjeni bendi (in Life Of Agony kot taki) so takrat pod okriljem založbe Roadrunner z albumi Urban Discipline, Set It Off ter Vision Of Disorder prodrli v svetovni mainstream, mešanica urbano realističnih besedil, neuničljivega newyorškega groova in resnično energičnih koncertov pa je našla pot v srca mnogih. V tem oziru so Life Of Agony gotovo eden bolj izstopajočih bendov, saj so združili groove newyorškega hardcorea novejše ere s temačnostjo enih in edinih Type O Negative ter Vision Of Disorder.

Takrat so presegli vsa pričakovanja z albumom River Runs Red, refleksijo urbane realnosti, ki je bila mračna, pesimistična in izjemno težka. S hiti, kot so “This Time”, “Through And Through”, “Method of Groove” in “Underground” so ostali na vrhu lestvic, v živo pa je album zadel še toliko bolj, saj je bend z vsakim koncertom vedno dal vse od sebe.

A Life Of Agony niso nikoli počivali na lovorikah. Tudi poznejši albumi so zadeli žebljico na glavico, čeprav je sčasoma status klasike obdržal le prej omenjeni River Runs Red.

Bend je vmes doživel manjšo krizo in prenehal igrati, a se nato vrnil močnejši, kar dokazuje tudi zadnji album A Place Where There’s No More Pain, na katerem se med drugim predstavlja tudi nova bobnarka Veronica Bellino, ustaljena postava, ki jo tvorijo basist Alan Robert (znan tudi kot avtor stripov), kitarist Joey Z. in pevka Mina Caputo, pa še toliko bolj žge. To je zagotovo koncert, ki ga ne smete zamuditi.

Vstopnice na voljo tudi prek On-Parole.

Organizacija: KUD Veseli dihurčki.

Predvaja se…