Glasba

01. 07. 2017

Kavarna Kino Šiška

poletje v Šiški

LES FLATMATES & BÁRA ZMEKOVÁ

Na prvem brezplačnem večeru Poletja v Šiški nam bosta družbo delali Julia in Nina, ki v svojem vedrem akustičnim popom združujete vplive od soula in swinga do ljudskih pesmi iz različnih držav. Pridružila pa se jima bo še priznana češka kantavtorica in pianistka Bára Zmeková. Vabljeni na večerno sproščanje na letnem vrtu naše kavarne!

Soul/world/pop dvojec Les Flatmates je nastal v Pragi, ko se je Julia s Finske preselila na Češko – v stanovanje, kjer je že živela Slovakinja Nina, sicer članica več slovaških bendov. Sostanovalki sta se hitro ujeli tudi kot glasbenici, prve nastope v Julijini sobi hitro zamenjali za dnevno sobo, nato za praške bare in kmalu še za odre po tujini.

Zdaj opremljeni s kitaro, violino in vokaloma združujeta ljubezen do glasbe in potovanja, na tokratni turneji pa ju spremlja še večkrat nagrajena češka kantavtorica in pianistka Bára Zmeková, ki v svoji glasbi združuje melodičen folk, jazz, klasično glasbo in kanček elektronike. Kot nalašč za prijeten počitniški oddih v naši kavarni!

Poletje v Šiški je niz brezplačnih večernih koncertov, s katerimi vam v Šiški pomagamo pregnati poletno mrtvilo. Ob lepem vremenu se bomo z osvežilno pijačo v roki ohlajali na letnem vrtu Kavarne Kina Šiška, v primeru, da nam jo zagode dež, pa bomo v glasbi uživali udobno nameščeni na kavče v našem preddverju. Dobrodošli na Poletje v Šiški!

Organizacija: Kavarna Kina Šiška in Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…